Рада пройшла 184 поправки до законопроекту про ринок землі і продовжить розгляд завтра
Рада пройшла 184 поправки до законопроекту про ринок землі і продовжить розгляд завтра

Рада пройшла 184 поправки до законопроекту про ринок землі і продовжить розгляд завтра

19:53, 06 лютого 2020.

Політика.

Стефанчук закрив вечірнє засідання парламенту о 19.30.

Засідання Ради закрилось / УНІАН.

Верховна Рада продовжить розгляд законопроекту про ринок землі в другому читанні у п'ятницю, 7 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук закрив вечірнє засідання парламенту о 19.30.

При цьому Рада встигла розглянути 184 поправки з понад 4 тисяч, запропонованих депутатами до другого читання документа.

Була ухвалена одна поправка, №48, яка зобов'язує власників і користувачів земельних ділянок усіх форм власності, які розташовані в масиві земель сільськогосподарського призначення, надавати право сервітуту для проходу (проїзду) іншим власникам і користувачам земельних ділянок на належній їм території.

За це рішення проголосували 296 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Решта поправок були відхилені.

Переважно вони надійшли від партій "ОПЗЖ" і "Батьківщина".

Зокрема, Раді не вистачило голосів для ухвалення поправок щодо: проведення всеукраїнського референдуму про відкриття ринку земель, заборони зміни цільового призначення ділянки сільгосппризначення і заборони такої зміни, умов і запобіжників придбання права власності на землю юридичних осіб, неможливості передачі земельної ділянки сільгосппризначення або її частини орендарем в суборенду протягом 7 років від дня набуття права на оренду такої ділянки та інші.

Як пояснив голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, запропоновані поправки або ідентичні і повторюють одна одну, або вже містяться в інших підзаконних актах.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого депутати почали розгляд законопроекту про ринок землі в другому читанні за повною процедурою з розглядом усіх поправок.

13 листопада 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обороту земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

До проекту закону було подано понад 4 тисячі поправок.

Джерело матеріала
loader
loader