Експрикордонникам, які видворили Саакашвілі з України до Польщі, повідомлено про підозру
Експрикордонникам, які видворили Саакашвілі з України до Польщі, повідомлено про підозру

Експрикордонникам, які видворили Саакашвілі з України до Польщі, повідомлено про підозру

Двом колишнім посадовцям Державної прикордонної служби, які у 2018 році незаконно затримали та видворили з України до Польщі ексголову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, слідчі ДБР повідомили про підозру.

Їм інкримінують перевищення службових повноважень.

Про це інформує пресслужба відомства.

За версією слідства, колишні керівники департаменту оперативної діяльності адміністрації Держприкордонслужби та окремого відділу адміністрації ДПСУ організували незаконне затримання Саакашвілі та його переміщення в Польщу в лютому 2018 року.

У пресслужбі додали, що у рамках цієї справи слідчі ДБР провели обшуки у Києві та Одеській області й повідомили експосадовцям про підозру в перевищенні влади і службових повноважень.

Якщо їхню провину буде доведено, підозрюваним загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс генерального прокурора, оперативний супровід - центральне управління Служби безпеки України.

Як відомо, в липні 2017 року тодішній президент України.

Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства,коли той перебував у США.

До того його звільнили з посади голови Одеської ОДА.

10 вересня 2017-го Саакашвілі перетнув польсько-український кордонв оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями.

22 вересня 2017-го Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року Саакашвілі був затриманий у ресторані в центрі Києва недалеко від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доставлений до аеропорту "Бориспіль" і відправлений на літаку до Польщі.

У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень, Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернутий до країни, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

Джерело матеріала
loader
loader