На Волині присвоїли понад 6 мільйонів гривень на будівництві казарм
На Волині присвоїли понад 6 мільйонів гривень на будівництві казарм

На Волині присвоїли понад 6 мільйонів гривень на будівництві казарм

Державне бюро розслідувань викрило директора одного з підприємств Волинської області на розкраданнях 6,2 млн гривень бюджетних коштів при будівництві казарм Збройних сил України.

Про це 8 лютого повідомля пресслужба ДБР.

Зазначається, що директору одного з підприємств повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства, яке виконувало будівельні роботи на замовлення Західного територіально квартирно-експлуатаційного управління, вносив недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт та заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму в понад понад 6,2 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Підрядник завищував вартість виконаних робіт та використаних матеріалів під час зведення трьох казарм, призначених для військових.

Як повідомлялося раніше, у червні 2019 року Державне бюро розслідувань провело обшуки у посадовців міністерства оборони у рамках кримінального провадження про закупівлю за завищеною вартістю речей для Збройних сил України.

Було закуплено 20 тисяч бронежилетів, за попередніми даними, 3 з 5 прострілюються.

Закуплено 100 тисяч комплектів військової форми за завищеними цінами.

Лише вартість одного елементу одягу завищена близько на 10 млн гривень.

Обшуки відбувалися в приміщеннях Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Серед посадовців обшуки були, зокрема, у Дмитра Марченка і Юрія Бірюкова.

У листопаді посадовців Міноборони викрили у зловживаннях під час закупівлі за завищеною вартістю речей для Збройних сил України, які були непридатними для використання українськими військовими.

Про підозру оголосили п’ятьом високопосадовцям Міноборони України.

Джерело матеріала
loader
loader