В Україні змінили правила в’їзду до Криму: що потрібно знати
В Україні змінили правила в’їзду до Криму: що потрібно знати

В Україні змінили правила в’їзду до Криму: що потрібно знати

З 9 лютого в Україні набрали чинності нові правила перетину адміністративного кордону з анексованим Кримом, які торкнуться дітей у віці до 16 років.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, відповідну постанову Кабінету Міністрів опубліковано на урядовому порталі.

Loading...

Згідно з новими правилами, діти у віці до 16 років повинні перетинати КПВВ з Кримом в супроводі одного з батьків або опікунів.

Також вони повинні мати при собі паспорт громадянина України або закордонний паспорт.

Що стосується дітей віком від 14-ти до 16 років, батьки яких проживають у Криму, то їм дозволено перетинати адміністративний кордон самостійно – за умови що вони навчаються на території материкової України і зареєстровані в Єдиній електронній базі з питань освіти.

При цьому, в’їзд на окупований півострів громадян України, які виїжджали для оформлення документів, що підтверджують громадянство України і виїзд із Криму осіб, які виїжджають для оформлення таких документів, здійснюється за наявності довідки, виданої Державною міграційною службою.

Додамо, що у 2019 році громадянство України отримала 1,1 тис.

іноземців, серед яких переважна більшість — росіяни.

А тим часом на території анексованого Криму тривають спроби блокувати доступ громадянам України до джерел правдивої інформації: зокрема, дев’ять провайдерів в дев’яти населених пунктах повністю блокують 18 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader