Уряд готує “удар” по РФ за напад на українських моряків у Чорному морі
Уряд готує “удар” по РФ за напад на українських моряків у Чорному морі

Уряд готує “удар” по РФ за напад на українських моряків у Чорному морі

Міністерство ветеранів підготувало санкції проти росіян, які брали участь у нападі на українських моряків у Чорному морі та у судилищі над ними.

Loading...

Про це повідомляє прес-служба Мінветеранів, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Спільно із “Кримською правозахисною групою”, працівники Мінветеранів підготували проєкт розпорядження про застосування санкцій проти кількох десятків російських військових і так званих “слідчих”, “прокурорів” та “суддів”, які організували судилища над українськими громадянами на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.

“Фахівці Мінветеранів зібрали достатньо інформації про причетних до акту збройної агресії на судна Військово-морських сил України, які були взяті в полон російськими силовиками 25 листопада 2018 року в Керченській протоці”, – говориться у повідомленні.

Проєкт розпорядження про санкції направлено на погодження до профільних органів влади.

Після його погодження, документ буде винесено на розгляд Кабінету міністрів України і, у разі ухвалення урядом, стане підставою для ухвалення Радою національної безпеки і оборони України рішення про застосування санкцій.

Окупаційні “суди” у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російського СІЗО “Лефортово”.

Полоненим українцям пред’явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожувало до 6 років позбавлення волі.

Як відомо, у червні 2019 року постійний третейський суд у Гаазі провів перші слухання в арбітражі України проти Росії щодо порушення Москвою міжнародного морського права у Чорному і Азовському морях та Керченській протоці.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader