Нідерландська прокуратура заявила, що має докази збиття МН17 системою "Бук"
Нідерландська прокуратура заявила, що має докази збиття МН17 системою "Бук"

Нідерландська прокуратура заявила, що має докази збиття МН17 системою "Бук"

10 березня.

Сторона обвинувачення у справі про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році, повідомила, що має докази збиття літака саме з системи "Бук".

Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Тійс Бергер, передає кореспондент УНН.

"Докази оцінювались за різними сценаріями.

Наприклад, один сценарій називався "Повітря - повітря" - чи можливе було збиття літака з іншого реактивного літака, за допомогою ракети.

Також ще один сценарій розділявся на дві версії: атака з системи "Бук", інший сценарій – з якої-небудь іншої системи", - зазначив прокурор.

Так, виходячи з того, що це "Бук", прокуратура розглядала різні сценарії: ракету запустили з території, яка знаходилась під контролем України, а інший – що її запустили з території під контролем бойовиків.

"Лише другий сценарій визнали таким, що відповідає дійсності.

Також розслідування отримало позитивні докази того, що ракета була запущена саме з системи "Бук" - з поля біля Первомайського", - додав Бергер.

Він також зазначив, що є свідки повернення "Буку" саме до РФ.

"Є докази того, що ЗРК "Бук", за свідченнями свідків, було повернуто до РФ, і також, на основі цього сценарію, справу було доведено до звинувачувального акту", - резюмував прокурор.

Варто зазначити, що російський "Бук" взагалі не повинен був знаходитись на території України, тож сторона обвинувачення розцінює авіакатастрофу, як наслідок злочинного діяння.

Як заявила під час слухання представник прокуратури Нідерландів Дігна ван Бутзелар, максимальне покарання для обвинувачених у справі МH17 - довічне позбавлення волі.

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур".

Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Теги за темою
Донбас Нідерланди Бойовики MH17
Джерело матеріала
loader
loader