Авіакатастрофа MH17: На Путіна подали в суд за дозвіл використовувати "Бук" на Донбасі
Авіакатастрофа MH17: На Путіна подали в суд за дозвіл використовувати "Бук" на Донбасі

Авіакатастрофа MH17: На Путіна подали в суд за дозвіл використовувати "Бук" на Донбасі

ins{.

Адвокат Джеррі Скіннер подав позов проти Росії і її президента Володимира Путіна від імені 40 сімей родичів жертв малазійського "Боїнга" рейсу МН17 в Європейський суд з прав людини, повідомляє Deutsche Welle.

"Таку зброю як установка "Бук", з якого був збитий літак рейсу МН17, не могла залишити територію Росії без дозволу чиновників.

Ймовірно, ми почуємо прізвища наближених до Путіна радників, які підтримували тісні зв'язки з діючими особами на Сході України.

Думаю, ми почуємо і про Путіна.

На мою особисту думку, таке потужне високотехнологічне зброя не могла покинути територію Російської Федерації, якщо б це не було б санкціонований на самому високому рівні.

Все сталося саме так, як сталося.

Саме тому, що Путін дав на це дозвіл.

Про це можна говорити з впевненістю", - зазначив Скіннер.

Одночасно з судовим процесом в Нідерландах, який розпочався у понеділок, 9 березня, за обвинуваченням трьох росіян і одного українця в збиття літака рейсу MH17 влітку 2014 року в небі над Донбасом, адвокат Джеррі Скіннер подав від імені 40 сімей родичів жертв позов в Європейський суд з прав людини проти Росії і її президента Володимира Путіна.

Потерпілі вимагають 330 мільйонів доларів компенсації від Росії.

Адвокат Скіннер знаменитий тим, що свого часу домігся виплати урядом Лівії компенсації за підрив літака в небі над шотландським Локербі.

Відомо, що підозрюваними у справі проходять росіяни Сергій Дубинський, Ігор Гиркин і Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко.

Теги за темою
Володимир Путін MH17
Джерело матеріала
loader
loader