Контррозвідка викрила на контактах із ФСБ заступника командувача Військово-морських сил ЗСУ
Контррозвідка викрила на контактах із ФСБ заступника командувача Військово-морських сил ЗСУ

Контррозвідка викрила на контактах із ФСБ заступника командувача Військово-морських сил ЗСУ

Контррозвідка СБУ викрила на постійних контактах із співробітниками ФСБ Росії заступника командувача ВМС України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Оперативники спецслужби виявили і задокументовали факти, що високопосадовець Військово-морських сил України підтримує постійні контакти з діючими кадровими співробітниками ФСБ РФ.

Серед яких, зокрема, зрадники, колишні військовослужбовці СБУ Андрій Гапоненко, Петро Зима, Дмитро Пилипченко, які у 2014 році під час анексії АР Крим перейшли на бік ворога", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще в березні 2014 року зазначені вище зрадники пропонували заступнику командувача ВМС ЗСУ перейти на бік Росії та допомогти захопити академію ВМС ЗСУ ім.

Нахімова у Севастополі, однак офіцер відмовився.

Після виведення з анексованого півострову його призначили заступником командувача ВМС ЗСУ.

"Військовослужбовець має доступ до секретної інформації особливо-важливого характеру у сфері оборони, але навіть усвідомлюючи, що перебуває у вербувальному вивченні російської спецслужби, продовжував підтримувати контакти з Гапоненком, Зимою та Пилипченком.

Вони відбувалися під час особистих зустрічей у тимчасово анексованих Криму і Севастополі, куди військовий здійснював систематичні виїзди до рідних, а також мобільним зв’язком.

Під час цих контактів представники ФСБ РФ дізнавались у високопосадовця інформацію про морально-психологічний стан українських військових моряків, рівень їх фінансового і матеріального забезпечення, а також стосовно конкретних посадових осіб Командування ВМС ЗС України", - пояснили в СБУ.

Там також підкреслили, що наразі вирішується питання щодо скасування офіцеру доступ до військової таємниці України, а також щодо звільнення військового зі служби.

На офіційному сайті ВМС України повідомляється, що у чинного командувача ВМС ЗСУ Ігоря Воронченка є 3 заступники: начальник штабу Андрій Тарасов, перший заступник Олексій Неїжпапа та заступник із морально-психологічного забезпечення Андрій Урсол.

Український військовий на відео СБУ повідомляє, що почав служити в ЗСУ від 1993 року, а також про те, що неодноразово їздив до анексованого Криму, оскільки там проживають його рідні.

За даними на сайті ВМС України, Андрій Тарасов народився у Донецьку, а службу почав у 1988 році, Андрій Урсол – на Луганщині і також почав служити у 1988 році, а Олексій Неїжпапа – народився у Севастополі, а почав служити в ЗСУ у 1992 році.

Також Неїжпапа 2013-2014 роках очолював севастопольську Академію ВМС імені Нахімова.

Джерело матеріала
loader
loader