ЄС створить “єдину економічну зону” з Україною: що про це відомо
ЄС створить “єдину економічну зону” з Україною: що про це відомо

ЄС створить “єдину економічну зону” з Україною: що про це відомо

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

Європейський парламент хоче створити єдиний економічний простір між Євросоюзом і країнами “Східного партнерства”, куди входить і Україна.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “Радіо Свобода”.

Loading...

У проект звіту Європарламенту засуджується триваючі порушення принципів і норм міжнародного права Російською Федерацією в регіоні Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні.

Європейський парламент, який у минулому закликав до подальшого розширення на схід, в проекті доповіді заявляє, що «хоча приєднання не передбачено в рамках Східного партнерства, політика Східного партнерства може сприяти процесу поступової інтеграції в ЄВРОСОЮЗ.”.

Популярні новини зараз.

Деякі українці можуть залишитися без пенсії: кого торкнуться зміни.

Чистий четверг: чого не можна робити у цей день.

Чистий четвер: як провести цей день.

Також згідно з проектом звіту, Європарламент заявить про намір створити єдину економічну зону і підтримає поступову інтеграцію в енергетичний союз, транспортне співтовариство та єдиний цифровий ринок.

Ще однією з пропозицій буде скасування роумінгу між країнами ЄС та учасницями партнерства.

Програма “Східне партнерство” була запущена в 2009 році для зближення колишніх радянських республік з ЄС без явної пропозиції про майбутнє членство.

З тих пір Грузія, Молдова та Україна підписали Угоди про асоціацію з ЄС, в тому числі угоди про вільну торгівлю.

Документ повинен бути обговорений Комітетом закордонних справах Європейського парламенту в найближчі тижні і потенційно може бути схвалений всією палатою в травні.

У проекті документа також пропонується створити «розширені міжнародні миротворчі сили вздовж українсько-російського кордону», в яких повинна бути запропонована місія під керівництвом ЄС для надання допомоги при розмінуванні, допомога у підготовці до місцевих виборів і забезпечення вільного доступу для організацій гуманітарної допомоги.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що лідери Європейського союзу через пандемію коронавируса готують пакет заходів стимулювання економіки, подібний «плану Маршалла».

Нагадуємо, Євросоюз продовжив санкції проти Росії.

Під обмежувальні заходи потрапили росіяни, причетні до підриву територіальної цілісності і суверенітету України.

Теги за темою
Євросоюз Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader