Рада має намір посилити відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж
Рада має намір посилити відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж

Рада має намір посилити відповідальність за пошкодження телекомунікаційних мереж

Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 2654 щодо посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж. "За" проголосували 315 нардепів.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів телеканал "112 Україна".

"Метою розроблення проекту закону є припинення пошкодження, руйнування складових телекомунікаційних мереж, що призводять до порушення цілісності об’єктів телекомунікацій, спричинення шкоди власникам таких об’єктів, що має негативних вплив на інтереси громадян та держави", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроектом передбачається посилення посилення кримінальної та адміністративної відповідальності осіб за пошкодження, руйнування складових телекомунікаційної мережі.

Так, за порушення правил охорони телекомунікаційних мереж, або пошкодження телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі (якщо воно не викликало припинення надання телекомунікаційних послуг) передбачається відповідальність у вигляді від 1700 до 3400 грн для громадян та від 5100 до 6800 грн штрафу для посадових осіб.

Умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі (якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг), карається штрафом від 17 до 51 тис. грн або обмеженням (позбавленням) волі на строк від одного до трьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб - позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Якщо такі ж дії завдали майнову шкоду у великих розмірах або спричинили тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader