Карантин в Україні можуть не пом'якшити через масові великодні служби, - Кабмін
Карантин в Україні можуть не пом'якшити через масові великодні служби, - Кабмін

Карантин в Україні можуть не пом'якшити через масові великодні служби, - Кабмін

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов припустив, що уряд може продовжити карантин у нинішніх умовах через масові великодні служби в Почаївській та Святогірській лаврах. Про це Немчинов заявив в ефірі Hromadske.

На запитання журналістів, чи можливо, що через масові великодні служби в Почаївській та Святогірській лаврах УПЦ МП карантин можуть не пом'якшити, Немчинов відповів наступне:

"Я думаю, що це цілком можливо, треба дивитися на низку факторів. Якщо ви подивитесь на статистку Нацполіції, кількість вірян у церквах перевищувала прогнози. Вона була значно меншою, ніж у звичайний період, але водночас це досить ризиковані були цифри, особливо як ви згадували про Почаїв і Донецьку область, де дійсно такі прецеденти були".

Також міністр згадав про ситуацію в Києво-Печерській лаврі, яка вже на карантині і де продовжують фіксувати нові випадки зараження коронавірусом.

"На жаль, вони (працівники Лаври, - ред.) спілкувалися з великою кількістю містян до того, як Лавру було закрито", - підкреслив міністр.

Водночас він зазначив, що поки складно оцінювати рішення Кабінету міністрів щодо продовження карантину.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я буде ініціювати продовження карантину до 12 травня. Крім того, МОЗ планує запропонувати уряду пом'якшити карантинні заходи в Україні.

Також мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в столиці за два тижні очікують пік коронавірусу. Після цього в столиці планують послабити карантин.

Теги за темою
Коронавірус в Україні Карантин епідемія коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader