Польова кухня та намети з ліжками: ДСНС показала побут рятувальників, які гасять пожежі в Зоні відчуження
Польова кухня та намети з ліжками: ДСНС показала побут рятувальників, які гасять пожежі в Зоні відчуження

Польова кухня та намети з ліжками: ДСНС показала побут рятувальників, які гасять пожежі в Зоні відчуження

Для рятувальників, які цілодобово залучені до гасіння пожеж у Зоні відчуження, розгорнули пункти життєзабезпечення  у с. Старі Соколи, с. Рудня-Іллінецька та с. Діброва.

У ДСНС показали побут рятувальників та опублікували відповідне відео.

"З огляду на інформацію у соцмережах про те, що у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення вогнеборці мають не належні умови роботи та не забезпечені продуктами харчування, в ДСНС розповіли, як саме харчується та де відпочиває особовий склад, залучений до гасіння пожеж", - повідомили у пресслужбі ДСНС.

Для пожежників Зони відчуження розгорнули пункти життєзабезпечення
ДСНС

Також зазначається, що на місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, обіди ж доставляються до місця гасіння пожеж. Крім того, для рятувальників організовано належні санітарно-гігієнічні умови, а також дозиметричний контроль та медичне забезпечення.

 Який це має вигляд зсередини — дивіться у відеоролику:

Нагадаємо, через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа. Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Відео ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі

Більше тижня вогнеборці намагались подолати стихійне лихо, а сьогодні сама природа прийшла на допомогу – завдяки дощу займання погасили. ТСН піднялась на літаку у повітря, щоб з висоти побачити нанесені Зоні відчуження ушкодження.

ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі
Джерело матеріала
loader
loader