Нацгвардія проводить антидиверсійні заходи у Чорнобильській зоні після пожеж
Нацгвардія проводить антидиверсійні заходи у Чорнобильській зоні після пожеж

Нацгвардія проводить антидиверсійні заходи у Чорнобильській зоні після пожеж

Національна гвардія України проводить антидиверсійні заходи у Чорнобильській зоні після масштабних пожеж у регіоні.

Про це повідомляє МВС України на своїй сторінці у Facebook.

"Екіпажі застосування безпілотних авіаційних комплексів (БАК) Національної гвардії України вдень та вночі проводять аеророзвідку зони відчуження Чорнобильської АЕС та прилеглої території Київської та Житомирської областей. Основною метою екіпажів безпілотних авіакомплексів є виявлення нових осередків займання, розповсюдження пожеж та пошук диверсійних груп, які здійснюють підпали", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також в рамках розвідки нацгвардійці виявляють й інших правопорушників у Зоні відчуження – сталкерів та дігерів.

Нагадаємо, 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося загасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ. Але через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа.

Відео Багатокілометрові згарища залишила по собі пожежа у Чорнобильській зоні

Нині рятувальники борються з залишками великого вогню - гасять лісову устілку. Проте від пожеж залишилися великі попелища.  

Багатокілометрові згарища залишила по собі пожежа у Чорнобильській зоні
Джерело матеріала
loader
loader