Голова Донецької ОДА пояснив ситуацію з порушенням карантину у Святогірській лаврі
Голова Донецької ОДА пояснив ситуацію з порушенням карантину у Святогірській лаврі

Голова Донецької ОДА пояснив ситуацію з порушенням карантину у Святогірській лаврі

Голова Донецької ОДА Павло Кериленко розповів, що під час Великодня у Свято-Успенській Святогірській лаврі відбулося порушення карантину. Там зібралися разом близько 350 осіб

Про це він повідомив під час селекторної наради голів ОДА з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Кириленко зазначив, що  відбулося порушення карантинних заходів, зокрема скупчення людей без засобів індивідуального захисту.

"Було до 350 осіб. Це внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які мешкають на території лаври, а також прихожани. Поліція відповідним чином відреагувала", – повідомив він.

За словами Павла Кириленка, згідно з наказом командувача ООС, в’їзди / виїзди з області закриті. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, з метою недопущення їхнього виїзду з регіону та для подальшого проходження цими людьми обсервації в межах певної території.

Крім того, голова Донецької ОДА повідомив, що особи, які минулого тижня були звільнені з тимчасово окупованих територій, уже пройшли ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу та отримали негативні результати. Наразі всі вони перебувають на обсервації із забезпеченням відповідної охорони. Після закінчення 14-денного терміну обсервації вони ще раз пройдуть ПЛР-тести.

Нагадаємо, що на Великдень поліція також відкрила кримінальне провадження через богослужіння в Святогірській лаврі. Вночі туди прийшли понад 300 вірян без засобів особистого захисту.

Загалом кількість інфікованих коронавірусом в Україні упродовж минулої доби збільшилася на 343 нові випадки. Станом на 9:00 19 квітня відомо про 5449 хворих у країні. За добу хвороба забрала життя восьми осіб. Кількість летальних випадків сягнула 141. Одужало 347 людей. Про поширення коронавірусу в Україні, а також про інфікування українців читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео Чому святкування Великодня може продовжити карантин на місяці й до чого тут Лавра

В протистоянні традицій і здорового глузду УПЦ МП мала більше ніж досить знаків, що вірян треба відмовити від походу до церкви у цей тяжкий для країни і світу час, каже журналіст ТСН.Тижня. Бо уся верхівка УПЦ МП захворіла на коронавірус. Про святкування Великодня, яке може продовжити наш домашній арешт на місяці – у сюжеті.  

Чому святкування Великодня може продовжити карантин на місяці й до чого тут Лавра
Джерело матеріала
loader
loader