Молоді вчителі цьогоріч не отримають додаткових виплат
Молоді вчителі цьогоріч не отримають додаткових виплат

Молоді вчителі цьогоріч не отримають додаткових виплат

В Україні у 2020 році молоді вчителі не отримають одноразові виплати у зв'язку зі змінами у державному бюджеті. Освітян запевняють, що після завершення карантину цю програму буде відновлено. 

Про це 22 квітня під час онлайн-конференції розповіла в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. 

"Відповідно до змін, які було внесено до бюджету, виплата молодим вчителямна 2020 рік припинена", - сказала Мандзій.

Тим часом голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак наголосив, що ця програма буде першою, на яку після карантину направлять кошти зі стабілізаційного фонду.

"Ми мусимо піднімати заробітні плати освітян за будь-яку ціну. Це дуже важливо", - зазначив Сергій Бабак. 

У МОН наголошують, що попри зміни до державного бюджету фінансування ключових програм відомства вдалося зберегти, а вчителі незважаючи на карантин отримуватимуть середню заробітну плату.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України подав до парламенту оновлений проєкт змін до Державого бюджету України на 2020 рік. В оновленому проєкті Кабмін знижує загальні доходи бюджету цього року з 1,09 трильйона до 975 мільярдів гривень, а видатки, навпаки, збільшує – з 1,18 трильйона до 1,27 трильйона гривень. 13 квітня зміни до Державного бюджету України на 2020 рік затвердилаВР. Детальніше про новий проєкт читайте за посиланням. 

Відео Як ВР підлаштувала державний бюджет під потреби карантину – досліджував ТСН.Тиждень

Війна, епідемія, економічна криза і велетенська діра в державному гаманці - як правило, це означає лише одне - усі плани держави під ніж. Торкнеться така операція мільйонів людей. Бо йдеться і про ваші субсидії, і про вашу соціальну допомогу, і про заморозку зарплат. Хто після цього переділу буде лити сльози, а хто навпаки отримає ще й добавку – з'ясовував ТСН.Тиждень.  

Як ВР підлаштувала державний бюджет під потреби карантину – досліджував ТСН.Тиждень
Джерело матеріала
loader
loader