Платіть гроші - Рада скасувала штрафні бали для водіїв
Платіть гроші - Рада скасувала штрафні бали для водіїв

Платіть гроші - Рада скасувала штрафні бали для водіїв

Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачає скасування штрафних балів за порушення ПДР, зафіксованих камерами фіксацій.

У п'ятницю, 24 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради нардепи підтримали законопроект №2809, який передбачає скасування штрафних балів за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичності режимі.

"Проектом акта пропонується виключити з КоАП норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі", - йдеться в пояснювальній записці.

Платіть гроші - Рада скасувала штрафні бали для водіїв - Фото 1

Нагадаємо, що станом на зараз, кожному водієві щорічно з початку і до кінця року нараховується 150 балів.

У разі фіксації правопорушення в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, віднімається кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.

Тепер з кодексу буде виключено статтю про штрафні бали, а також положення, згідно з яким штраф за правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним штрафних балів.

З прийняттям нового закону, штрафи потрібно буде оплачувати грішми.

Джерело матеріала
loader
loader