Осередком спалаху коронавірусу в Каховці став завод з розливу мінеральної води: продукцію утилізують
Осередком спалаху коронавірусу в Каховці став завод з розливу мінеральної води: продукцію утилізують

Осередком спалаху коронавірусу в Каховці став завод з розливу мінеральної води: продукцію утилізують

У 15 людей, які працювали на каховському заводі з розливу мінеральної води, підтвердили діагноз коронавірус, тож підприємство закрили, а продукцію вироблену з 12 квітня обіцяють утилізувати, йдеться вТСН.16.45.

Спочатку коронавірус виявили у жінки, яку тиждень лікували від пневмонії. Після отримання позитивного результату недужу одразу перевели до Херсона до обласної інфекційної лікарні, а всіх з ким вона контактувала теж почали тестувати. COVID-19 виявили ще в 22 людей  - колег по роботі і родичів хворої. «Коли перевірили на підприємстві, часткова перевірка, на підприємстві було близько 15 осіб і 7 осіб в оточенні цієї жінки», - каже каховський міський голова Андрій Дяченко.

Оскільки у всіх крім першої жінки коронавірус безсимптомний, людей ізолювали вдома. Саме підприємство зараз закрили. Там вже провели дезінфекцію і вирішили знищити усю партію води, яку розлили від 12 до 28 квітня. Хоча і впевнені, що вірусу в ній немає. «Весь процес автоматизований. І участь людини в процесі мінімальна. Все це вчасно зроблено для попередження розповсюдження цієї інфекції», - розповідає начальник Каховського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Іван Місюра.

Обласна комісія з техногенної безпеки вирішила закрити Каховку на карантин. Місто закрили на в’їзд і всіх, хто приїжджає сюди розвертають. Попри попередження, які розмістили на основних транспортних розв`язках - бажаючих потрапити у райцентр чимало. Адже тут  багато підприємств, особливо з переробки овочів, на яких працюють жителі сусідніх сіл та містечок.

Відео У Херсонській області спалах коронавірусу: на карантин закривають Каховку

Каховку закривають на карантин. У місті виявили 22 лабораторно підтверджених випадки коронавірусу. Одну жінку з пневмонією шпиталізували до Херсона, інші - на самоізоляції. На в’їздах у Каховку встановили блокпости. Що нині відомо про спалах і до якого числа місто на карантині – у сюжеті.  Більше про коронавірус в Україні

У Херсонській області спалах коронавірусу: на карантин закривають Каховку

У самій Каховці будинки, двори і під’їзди, де живуть інфіковані - обробляють працівники УДСНС. Карантин у місті триватиме до 4 травня. Проте, кажуть у мерії, ця дата попередня. І якщо захворювання ширитиметься - його можуть продовжити.

Джерело матеріала
loader
loader