На окупованому Донбасі знаходиться більше двох тисяч кадрових офіцерів РФ – командувач ОС
На окупованому Донбасі знаходиться більше двох тисяч кадрових офіцерів РФ – командувач ОС

На окупованому Донбасі знаходиться більше двох тисяч кадрових офіцерів РФ – командувач ОС

Генштаб збройних сил РФ сформував і містить на Донбасі армійські корпуси загальною чисельністю понад 35 тисяч осіб, в тому числі більше двох тисяч кадрових російських офіцерів. Про це повідомив командувач Об'єднаними силами Володимир Кравченко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Для контролю за тимчасово окупованими територіями Донбасу Генеральним штабом збройних сил РФ сформована і міститься оперативна угруповання російських окупаційних військ у складі 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів загальною чисельністю понад 35 тис осіб. Основу керівного та командного складу полків складають кадрові офіцери і генерали ЗС РФ. Сьогодні на окупованій частині Донбасу знаходиться більше двох тисяч кадрових російських офіцерів", - повідомив Кравченко.

Він також повідомив, що для підтримки адміністративно-поліцейського режиму та забезпечення функціонування окупаційних адміністрацій створені інші "силові відомства" - міністерство внутрішніх справ і міністерство державної безпеки, якими безпосередньо керують російські МВС і ФСБ.

Також командувач зазначив, що поряд з утриманням і забезпеченням збройних формувань, Російська Федерація, використовує територію Донбасу як військовий полігон проводить дослідження новітніх систем озброєння для своєї армії.

Нагадаємо, раніше представники ОБСЄ повідомляли, що на території окупованого Донбасу почастішали обстріли з боку російських військових. Бойовики застосовують зброю заборонених калібрів.

Раніше повідомлялося, що за даними ГУР, здійснюється підготовка до провокації загострення обстановки в період проведення травневих свят. Також в ОБСЄ неодноразово повідомлялося про те, що їх не допускають на непідконтрольні Україною території з-за пандемії коронавіруса.

Також раніше повідомлялося, що безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував важку техніку і озброєння підтримуваних Росією бойовиків, яка перебувала поза районів відводу. Зокрема, за лінією відведення перебували 10 танків і 5 бойових машин.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader