На Донбасі бойовики обстріляли українські позиції, застосовуючи міномети заборонених калібрів
На Донбасі бойовики обстріляли українські позиції, застосовуючи міномети заборонених калібрів

На Донбасі бойовики обстріляли українські позиції, застосовуючи міномети заборонених калібрів

На Донбасі обстановка не змінилася і залишається напруженою. За минулу добу бойовики обстріляли українські позиції, застосовуючи міномети заборонених мінськими домовленостями калібрів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

На Луганському напрямку окупанти двічі в першій половині дня і один раз ввечері відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського. Під час цих обстрілів окупанти застосовували артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, протитанкові ракетні комплекси, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На цій ділянці фронту бойовики випустили 32 артилерійських снаряди, а також 6 мін 120-го та 3 міни 82-го калібрів .

Загалом 56 мін 120-го калібру протягом доби розірвалися на українських позиціях, обладнаних неподалік Новоолександрівки, Новозванівки і Оріхове. Біля Хутора Вільного окупанти після 9 години вечора випустили по опорних пунктах сил ООС 64 міни калібру 82 мм, а також вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

На Донецькому напрямку міномет калібру 82 мм бойовики застосували один раз, ввечері випустивши 6 мін по захисникам населеного пункту Піски. 

Неподалік Павлополя під час ранкового обстрілу позицій сил ООС бойовики використовували озброєння бойової машини піхоти, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети і кулемети великого калібру. З 5 годин вечора і до кінця доби окупанти намагалися розхитати ситуацію в районах Кам'янки, Авдіївки, Тарамчук і Красногорівки, застосовуючи гранатомети і кулемети.

В результаті обстрілів втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Раніше командувач Об'єднаними силами Володимир Кравченко заявив, що районні адміністрації окупованих Донецької та Луганської областей приховують інформацію про захворюваність Covid-19: лікарні переповнені, а медпрацівників зобов'язали під розписку не розголошувати відомості щодо епідеміологічної ситуації.

Теги за темою
Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader