Лукашенко не збирається скасовувати парад на 9 травня в Білорусі: "Люди не схвалять"
Лукашенко не збирається скасовувати парад на 9 травня в Білорусі: "Люди не схвалять"

Лукашенко не збирається скасовувати парад на 9 травня в Білорусі: "Люди не схвалять"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не має наміру скасовувати військовий парад на 9 травня на честь 75-річчя Перемоги, адже захід має глибоке ідеологічне та емоційне значення. Про це він заявив на нараді 3 травня, передає "Белта".

"Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам'ятати, що ті люди (учасники війни, - ред.) вмирали, можливо, і від вірусів, інших хвороб. Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не лунало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не одразу, через день, через два після цього, - скажуть, що злякалися", - заявив Лукашенко.

При цьому білоруський лідер попередив організаторів, що якщо буде прийнято цю пропозицію, то "нікого тягнути на цей захід не треба".

"Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я – ми це зрозуміємо. Достатньо сьогодні охочих - тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід відбувся", - зазначив Лукашенко.

"Мене дуже хвилює, що люди не схвалять, якщо ми, злякавшись, розійдемося по норах. І взагалі, Білорусь - це живий пам'ятник тієї війни. І я думаю, що в цей день тут могли б бути присутніми представники всіх держав", - додав він.

У цілому президент висловив упевненість, що парад – це не найнебезпечніший з погляду епідеміологів і вірусологів захід.

"Тому що його буде організовано як годиться. Про це ми пізніше скажемо. Може,, і з трибуни цього параду", - констатував Лукашенко.

Напередодні у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що в Білорусі темпи поширення коронавірусу є одними з найвищих в Європі.

Теги за темою
Коронавірус Білорусь пандемія епідемія коронавірусу Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader