В Міносвіти дозволили змінити місце складання ЗНО
В Міносвіти дозволили змінити місце складання ЗНО

В Міносвіти дозволили змінити місце складання ЗНО

Міністерство освіти і науки дозволило учням, які проживають в іншій області або на відстані понад 150 км від закладу освіти, змінювати місце складання зовнішнього незалежного оцінювання. 

Про це повідомила пресслужба МОН.

Вказане під час реєстрації місце складання тестування можна змінити від 6 до 18 травня. Новий пункт ЗНО може бути у населеному пункті, яке максимально наближене до місця проживання або перебування учасників.

"Учні шкіл-інтернатів, закладів професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, які на час карантину поїхали додому в іншу область або на велику відстань від свого закладу освіти, можуть мати незручності з доїздом до населеного пункту, вказаного ними раніше під час реєстрації. Тому ми даємо їм можливість скласти тестування в найближчому до них пункті проведення ЗНО", - пояснила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Аби внести такі зміни, учасники ЗНО мають звернутися до керівника навчального закладу і вказати місце свого перебування у час проходження сесії ЗНО. Саме директори вноситимуть зміни реєстраційних даних.

Як раніше повідомлялося, цього року учням, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, доведеться бути у масках, а з тестів не вилучатимуть запитання з програми квітня-травня 11 класу. Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. Обов’язковою є дистанція 1,5 метра між учасниками в аудиторії, яка буде дотримана у зв’язку з епідемією.

Відео ЗНО-2020: Міносвіти підготувало два сценарії проведення тестування

ЗНО відбудеться за будь-яких обставин. У Міносвіти твердять - врахували всі рекомендації лікарів і підготували два сценарії проведення тестування. Якщо карантин послаблять на початку літа, то зовнішнє оцінювання відбудеться з 25 червня до 17 липня. А ось якщо обмежувальні заходи триватимуть аж до кінця літа - тоді тестування перенесуть на кінець серпня-початок вересня.  

ЗНО-2020: Міносвіти підготувало два сценарії проведення тестування

 

Джерело матеріала
loader
loader