Прикордонники затримали в порту в Одеській області рекордну партію кокаїну
Прикордонники затримали в порту в Одеській області рекордну партію кокаїну

Прикордонники затримали в порту в Одеській області рекордну партію кокаїну

В Одеській області в морському порту "Південний" затримано понад 53 кг кокаїну. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що прикордонники у взаємодії з СБУ, прокуратурою і митницею затримали рекордну в цьому році партію кокаїну.

За інформацією, зловмисники помістили наркотик у схованках, обладнаних з використанням технічних порожнин контейнера з бананами, який прибув з Еквадору.

"Кокаїн був розфасований у 45 брикетах. Кожен брикет обгорнутий у свинцеву упаковку, щоб зменшити ймовірність виявлення наркотику за допомогою сканерів або службових собак", - повідомили в прес-службі.

Вага виявленого наркотику становить близько 53,4 кг. Орієнтовна вартість цього високоякісного наркотику на "чорному ринку" становить понад 200 млн грн.

Повідомляється, що це не перше затримання важких наркотиків у цьому порті. В березні тут виявили понад 30 кг кокаїну в контейнері, який привезли з Чилі.  

"45 брикетів з високоякісним кокаїном були заховані серед легального вантажу. Для підтвердження якості «товару» відправники маркували пакети своїм "фірмовим знаком" - зображенням "Міньйон", що вказує на приналежність до одного з південноамериканських наркосиндикатів", - повідомили в СБУ.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотиків.

Раніше повідомлялося, що столичний суд обрав запобіжні заходи 13 учасникам угруповання, які підозрюються у виготовленні та розповсюдженні важких наркотиків.

Джерело матеріала
loader
loader