Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей
Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей

Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей

Прокуратура повідомила про підозру п'яти особам – за бандитизм, викрадення людини та вимагання. Серед цих п'яти – двоє чинних працівників поліції та один із СБУ.

У повідомленні Офісу генпрокурора, опублікованому на офіційному сайті відомства 6 травня, розповіли деталі про злочинні дії бандитів-викрадачів.

Що відомо про діяльність банди, членами якої були чинні правоохоронці

  • Угруповання діяло на території Києва та області. Двоє учасників банди обирали жертв, вони ж збирали про майбутніх жертв інформацію та передавали її поплічникам. 
  • Поплічники – чинні правоохоронці – застосовували професійні навички та можливості, аби стежити за "майбутніми потерпілими" та вивчати їхній спосіб життя.
  • А потім, завершивши підготовку, бандити викрадали людей та вимагали за них викуп. Причому викраденим зловмисники відкрито зізнавалися, що є працівниками правоохоронних органів.
  • За даними слідства, у такий спосіб банда "заробила" 175 тисяч доларів США.

Гроші, телефони, номерні знаки автомобілів "прикриття", які стежили за потерпілими, зброю та набої, нотатки, засоби знерухомлення та наркотичні речовини – усе це вилучили правоохоронці під час обшуків у підозрюваних.

Вилучене під час обшуків у зловмисників майно: фото Офісу генпрокурора

 

Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей - Фото 1 Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей - Фото 2 Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей - Фото 3 Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей - Фото 4 Банда, членами якої були працівники поліції та СБУ, "заробляла" на викраданні людей - Фото 5

 

Учасникам банди, зауважимо, в разі визнання судом їхньої провини, загрожує покарання – позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна.

Теги за темою
Новини України Київ поліція СБУ Кримінал Олесь Друкач
Джерело матеріала
loader
loader