Столичні правоохоронці посилять контроль за дотриманням карантину 9 травня під час акцій у парку Слави
Столичні правоохоронці посилять контроль за дотриманням карантину 9 травня під час акцій у парку Слави

Столичні правоохоронці посилять контроль за дотриманням карантину 9 травня під час акцій у парку Слави

Столичні правоохоронці посилять контроль за дотриманням карантину і правопорядку під час акцій 9 травня, які запланована у парку Вічної слави.

Про це повідомив керівник київської поліції Андрій Крищенко.

Попри карантин, в парку Вічної слави відбудуться заходи, приурочені до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. "Аби не допустити провокацій та порушень правопорядку, перед початком акції вибухотехніки та кінологи ретельно перевірять місце, де відбудеться захід. Крім того, на спеціально встановлених пропускних пунктах співробітники будуть проводити поверхневий огляд відвідувачів", - розповів очільник столичної поліції.

Крім того, у столичній поліції розпочав роботу ситуаційний центр. Його співробітники в онлайн-режимі слідкуватимуть за ситуацією, та ухвалюватимуть рішення у разі виникнення непередбачуваних ситуацій. 

За словами Андрія Крищенка, поліцейські проводитимуть роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання карантинних обмежень та заборону використання символіки тоталітарних режимів. Зокрема за використання георгіївської загрожує до 5100 гривень штрафу або адміністративний арешт строком до 15 діб з конфіскацією забороненої символіки чи предметів, які містять її зображення.

Як повідомлялося, у Києві масові заходи з нагоди 75-ї річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні проводити не будуть через карантинні обмеження, запроваджені для уникнення поширення коронавірусу. Натомість у Харкові через карантин містянам запропонуваливийти на балкони із фотографіями дідів та прадідів.

У Збройних силах планують у вересні провести заходи із вшанування пам’яті ветеранів Другої світової війни.

Відео Лукашенко не скасовуватиме парад до Дня перемоги попри епідемію коронавірусу

Білорусь не скасовуватиме святкувань до 75-річчя перемоги попри коронавірус. За словами президента Олександра Лукашенка, вірусу вони дають раду. Втім, змушувати відвідувати урочисті заходи нікого не будуть. Чекають на параді у Мінську також і російських політиків.  

Лукашенко не скасовуватиме парад до Дня перемоги попри епідемію коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader