Україна відновила роботу двох пунктів пропуску на державному кордоні
Україна відновила роботу двох пунктів пропуску на державному кордоні

Україна відновила роботу двох пунктів пропуску на державному кордоні

На державному кордоні України відновлено роботу двох пунктів пропуску. Це автомобільний пункту пропуску «Рава-Руська», що на кордоні з Польщею у Львівській області, а також морський пункт пропуску в порту Скадовська Херсонської області.

Відповідні зміни вніс уряд розпорядженням від 6 травня 2020 року № 504-р. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, відповідно до розпорядження від 15 квітня 2020 року № 502-р, Кабінет міністрів України тимчасово закрив ще 10 пунктів пропуску, при цьому, пропуск у 9 з них не здійснювався через відповідні обмеження сусідніх країн. Серед повністю функціонуючих серед них залишався тільки пункт пропуску «Паланка (Маяки-Удобне)» на кордоні з Молдовою.

"З урахуванням змін, внесених урядовими рішеннями, на державному кордоні тимчасово закриті 123 пункти пропуску, а у 19 тимчасово припинене пішохідне сполучення (див. інфорграфіку)", - йдеться в повідомленні.

пункти пропуску ДПСУ карта 7 травня 2020
ДПСУ

Нагадаємо, що з 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення.

Від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

Джерело матеріала
loader
loader