Німеччина звинуватила російських хакерів у зломі електронної пошти Меркель
Німеччина звинуватила російських хакерів у зломі електронної пошти Меркель

Німеччина звинуватила російських хакерів у зломі електронної пошти Меркель

Російська військова розвідка отримала доступ до тисяч електронних листів канцлера Німеччини Ангели Меркель унаслідок хакерської атаки в 2015 році. Про це йдеться в публікації німецького видання Der Spiegel.

За інформацією німецьких журналістів, 8 травня 2015 року хакер під ніком Scaramouche отримав доступ до офіційних комп'ютерів у парламентському офісі Меркель. Цього дня в Бундестазі проходило святкування 70-ї річниці закінчення Другої світової війни - серед гостей були і дипломати з Росії.

Внаслідок дій хакера IT-систему було паралізовано кілька днів. За оцінками слідчих, йому вдалося завантажити близько 16 гігабайт даних, серед яких були тисячі листів з офісу Меркель.

Експерти Федерального управління кримінальної поліції (BKA), Федерального управління з питань інформаційної безпеки (BSI) і приватні компанії взялися розслідувати напад. У рамках розслідування було вилучено понад 300 серверів. Слідчі звернулися з проханням про надання юридичної допомоги у 21 країну світу.

За даними влади, зловмисник отримав доступ до двох облікових записів електронної пошти канцлера, що містить повний трафік листів з 2012 по 2015 рік. Однак навіть через п'ять років після атаки не відомо, яку саме інформацію витягнув із листування хакер.

Слідство вважає, що за хакерською атакою стоїть російська військова розвідка.

Теги за темою
Росія Німеччина Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader
loader