/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F9fe63d34a0dc92c9d2d32845b9298ddd.jpg)
Як у Києві працюватимуть літні майданчики кафе і ресторанів під час карантину
У КМДА затвердили вимоги до роботи літніх та сезонних майданчиків кафе і ресторанів в умовах карантину.
Серед них такі:.
відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м;.
за одним столиком можуть сидіти не більш як два клієнти (без урахування дітей молодше 14 років);.
замовлення повинні робитися та видаватися дистанційно – через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу;.
офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом;.
місце видачі замовлень та розрахунку має бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом – і таким чином, щоб унеможливити вхід відвідувачів всередину закладу;.
має бути забезпечена можливість безготівкового (безконтактного розрахунку);.
меню має бути розміщене для ознайомлення поруч із місцем прийняття-видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.
Читайте: Сушия, Caliber та Ашан: результати перевірки Ревізора під час карантину.
Крім того, потрібно вимірювати температуру персоналу, забезпечити його засобами індивідуального захисту на 5 днів, організувати централізований збір використаних масок та рукавичок та їхню утилізацію.
У заклади не можна пускати осіб із ознаками ГРВІ.
Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень.
Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги.
На вході мають бути встановлені дозатори чи диспенсери з антисептиком.
Дезінфекцію повинні проводитися щодві години робочого часу.
Дезінфекцію контактних поверхонь та посуду мають проводити після кожного відвідувача.
Що залишиться закритим після 12 травня – читайте на Фактах ICTV.

