За минулу добу на Донбасі бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню
За минулу добу на Донбасі бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню

За минулу добу на Донбасі бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню

За минулу добу, 10 травня, на Донбасі бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню, при цьому використовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння: артилерійські системи калібру 122 мм та міномети калібрів 120 мм та 82 мм. Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони України.

По українських військовиках, які виконують завдання біля Авдіївки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", бойовики п’ять разів відкривали вогонь. Тут загалом випустили 41 міну з мінометів 120-го та 82-го калібрів та застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Неподалік населеного пункту Старогнатівка двічі вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" було здійснено п’ять обстрілів по Об'єднаним силам в Оріховому. Загалом бойовики використали 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 54 міни 120-го і 82-го калібрів. Застосовували протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Позиції Об’єднаних сил поруч з Новотошківським обстріляли тричі — з артилерійських систем калібру 122 мм, а також 120 мм та 82 мм мінометів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовик Об’єднаних сил отримав поранення, троє — бойове травмування. За даними розвідки, 10 травня українські військовослужбовці поранили п’ять бойовиків.

Теги за темою
Війна на Донбасі ООС
Джерело матеріала
loader
loader