Сотні військових РФ заразилися коронавірусом під час репетицій параду – росЗМІ
Сотні військових РФ заразилися коронавірусом під час репетицій параду – росЗМІ

Сотні військових РФ заразилися коронавірусом під час репетицій параду – росЗМІ

У російському Підмосков'ї щонайменше 300 військових захворіли на коронавірус – усе через репетиції параду до 9 травня, який зрештою було скасовано.

Про це повідомляється у розслідуванні місцевого видання "Проект".

Як з'ясували журналісти видання, вже під час "неробочих днів" у Росії, тисячі курсантів продовжували тренуватися на полігоні Алабіно, що біля Москви.

Щонайменше три сотні з них інфікувалися вірусом СOVID-2019, утім реальна цифра хворих на недугу може виявится у рази більшою.

На офіційний запит журналістів видання про кількість інфікованих коронавірусом військових після репетицій параду, у Міноборони РФ відповіді так і не надали.

"Невідома точна кількість хворих (на Covid-19 – ред.), проте підсумувавши отримані від службовців і родичів дані, ми отримали не менше трьох сотень хворих під час репетиції.

Це восьма частина тих, хто взагалі виявився інфікованим коронавірусом в російській армії, військових інститутах та училищах.

Найімовірніше, ця цифра у рази більше: "Проекту" вдалося поговорити тільки з учасниками репетицій та їх знайомими з шести частин, інститутів і училищ (з більш ніж 40), які брали участь в репетиціях в Підмосков'ї", – зазначається у розслідуванні.

Зауважимо: 1 квітня, коли Росія вже закрила кордон із Грузією, а більшість країн скасували масові заходи, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що підготовка військовослужбовців та організація приїзду іноземних гостей на парад тривають.

Остання репетиція параду на полігоні Алабіно відбулася 16 квітня – на той момент Москва та Московська область вже майже 20 днів знаходилися на самоізоляції.

Відео з репетиції параду до 9 травня у російському Підмосков'ї.

Увага! Ненормативна лексика, 18+.

Курсанти та їхні близькі переконані, що масове зараження коронавірусом пов'язане саме з репетиціями параду на полігоні.

Один із курсантів (кадет Військової академії зв'язку ім.

Будьонного) розповів, що захисні маски під час вишколу використовували лише поодинокі військові.

Джерело матеріала
loader
loader