Лежачим не змогли допомогти: багато людей загинули через пожежу в хоспісі під Москвою
Лежачим не змогли допомогти: багато людей загинули через пожежу в хоспісі під Москвою

Лежачим не змогли допомогти: багато людей загинули через пожежу в хоспісі під Москвою

Пожежа з багатьма жертвами вночі 11 травня сталася у Росії – горів будинок для людей літнього віку, який працював без документів та брав на утримання бездомних. За попередніми даними, загинули 9 людей – лежачі хворі, які не могли самостійно покинути будівлю.

Про пожежу в хоспісі "Второй дом" у Красногорську під Москвою розповів Интерфакс. Вогонь загасили менш ніж за годину, а причини займання з'ясовуватиме слідство.

Що відомо про смертельну пожежу під Москвою

  • Повідомлення про займання в пансіонаті для літніх людей "Второй дом" надійшло до пожежників о 23:59 10 травня.
  • Через 12 хвилин рятувальники вже були на місці та побачили осередок пожежі на другому поверсі шестиповерхового будинку. Вже о 01:09 вогонь повністю загасили.
  • За попередніми даними, у вогні та від отруєння чадним газом загинули 9 людей – половина з лежачих мешканців хоспісу, які не могли самостійно покинути будівлю. Не змогли допомогти їм і рятувальники.
  • Пожежа, ймовірно, почалася в душовій тренажерного залу на 2 поверсі, потім погонь перекинувся на меблі. Багато постояльців були лежачими, тож вибратися їм не вдалося.
  • 28 постояльців та працівників пансіонату (всього у будинку було начебто 37 людей) евакуювали, причому 10 із них потребували медичної допомоги. 

Як пишуть "РИА Новости", хоспіс в Красногорську працював без документів. У пресслужбі міської влади повідомили, що там "за документами – просто будинок, звичайний житловий будинок".

У телеграм-каналах MASH та BAZA додали, що до "Второго дома" брали бездомних без документів – тому встановити особи деяких загиблих навіть неможливо.

Додамо, що місяць тому, 8 квітня, у Москві згорів пансіонат для літніх людей "Третий возраст". Тоді загинули четверо людей.

Пожежа у хоспісі забрала щонайменше 9 життів: дивіться відео MASH та BAZA

Пожежа сталася у Красногорську під Москвою: дивіться карту

 

Теги за темою
Росія пожежа Жертви Москва Олесь Друкач
Джерело матеріала
loader
loader