ВМС набирають на службу на катерах типу "Айленд"
ВМС набирають на службу на катерах типу "Айленд"

ВМС набирають на службу на катерах типу "Айленд"

Триває набір екіпажів патрульних катерів типу "Айленд", які США передадуть Україні. Судна увійдуть до складу Військово-Морських сил ЗСУ у 2021 році.

На патрульних катерах служитимуть військовослужбовці за контрактом, зараз набирають рядовий та старшинський склад. Про це повідомляє агентство Міноборони "АрміяInform".

Перевага надаватиметься кандидатам віком до 35 років зі знанням англійської мови. Але рішення ухвалюватимуться індивідуально, залежно від рівня професійної підготовки і досвіду служби на кораблях, катерах та суднах забезпечення національного флоту,
– мовиться у повідомленні Вербувального центру ВМС ЗСУ.

Після того, як екіпажі будуть сформовані, військові вдосконалюватимуть знання англійської мови. Також на екіпаж чекає курс у Навчальному центрі ВМС: штурманська підготовка, підготовка в боротьбі за виживання, тренування на тренажерних комплексах.

Практичну частину українські моряки опановуватимуть на катерах "Айленд" у американському Балтиморі. В Україну вони повернуться безпосередньо на суднах.

Що відомо про катери типу "Айленд" в Україні

  • "Айленд" – швидкохідні патрульні катери берегової охорони США. Вони призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах.
  • Перші два катери типу Island Україна отримала від США у вересні 2018 року.
  • У вересні 2019 року перша група моряків завершила навчання у Балтиморі.
  • До кінця 2021 року США передадуть Україні ще три патрульні катери.
Теги за темою
США Новини України Збройні сили України Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader