Перші віртуальні переговори між Меркель та Шмигалем: що пообіцяла канцлер ФРН
Перші віртуальні переговори між Меркель та Шмигалем: що пообіцяла канцлер ФРН

Перші віртуальні переговори між Меркель та Шмигалем: що пообіцяла канцлер ФРН

Глава українського уряду Денис Шмигаль 12 травня провів перші переговори у режимі відеоконференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У Берліні пообіцяли допомогти Києву у подоланні кризи, спричиненої COVID-19.

Ангела Меркель підтвердила, що Німеччина підтримає курс реформ в Україні. Денис Шмигаль, натомість, запевнив, що Україна тісно співпрацюватиме з МВФ та ЄС. Про це повідомляє сайт уряду ФРН.

Меркель пообіцяла стежити за реформами щодо децентралізації, у сфері енергетики, судової системи та у боротьбі з корупцією. Також глави урядів обговорили європейську інтеграцію України, заходи щодо подолання наслідків коронавірусу, двосторонні німецько-українські відносини, а також проблеми енергетичного сектору.

За словами посла України в ФРН Андрія Мельника, досягнуто низки домовленостей, над якими працюватимуть українські дипломати.

Перші віртуальні переговори Прем‘єр-міністра України @Denys_Shmyhal та Канцлера Ангели Меркель тривають повним ходом. Маємо повну підтримку України з боку Німеччини! pic.twitter.com/1UmjHvbeJD

— Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) May 12, 2020

 

Зверніть увагу! Німеччина – один із найбільших двосторонніх донорів в Україні: фінанси виділяють через багатосторонні організації, програми та проєкти. Здійснюється співпраця між державними та приватними підприємствами. В Україні працюють понад 2 тисячі німецьких компаній. Обсяг торгівлі між Німеччиною та Україною минулого року сягнув близько 7,8 мільярда євро.

Теги за темою
Коронавірус Новини України Кабмін Новини політики Денис Шмигаль Ангела Меркель Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader