Законопроєкт про медіа: "Слуга народу" переконує, що за дописи у соцмережах не каратимуть
Законопроєкт про медіа: "Слуга народу" переконує, що за дописи у соцмережах не каратимуть

Законопроєкт про медіа: "Слуга народу" переконує, що за дописи у соцмережах не каратимуть

Верховна Рада 19 травня відправила законопроєкт "Про медіа" на допрацювання. У "Слузі народу" запевняють, що документ не передбачатиме жодних переслідувань за приватні дописи у соцмережах та обмежень діяльності онлайн-медіа.

Регулювання діяльності інтернет-медіа

Вперше в історії України врегулюють діяльність онлайн-медіа, написала у фейсбуці заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Вона нагадала, що коли писали закон "Про інформаційні агентства", в Україні ще не було жодного інтернет-медіа.

Це (ухвалення закону – 24 канал) дозволить ефективно боротися з інформаційними атаками держави-агресора. Але не буде жодних обмежень свободи онлайн-медіа,
– написала Кравчук.

Про можливе покарання за дописи у соцмережах

Нардепка також додала, що не буде жодних переслідувань за приватні дописи в соціальних мережах.

"Згідно із законом, ваша особиста фейсбук-сторінка – це взагалі не ЗМІ. Навіть якщо ви – популярний блогер", – пояснила депутатка.

У проєкті закону врахували досвід ЄС

За її словами, законопроєкт "Про медіа" відчутно відрізнятиметься від початкового варіанту. Адже у ньому врахували результати обговорень з експертами та міжнародними партнерами.

Кравчук наголосила, що документ розроблений саме для імплементації Директиви ЄС про аудіовізуальні медіапослуги. В Україні хочуть впровадити правила, які вже довели свою ефективність в Європі.

Що відомо про законопроєкт про медіа

  • Рада 19 травня направила на повторне перше читання до профільного комітету законопроєкт про медіа. За словами голови комітету Олександра Ткаченка, необхідно виписати норми щодо повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також регулювання онлайн-медіа.
  • Законопроєкт №2693 "Про медіа" зареєстрували у парламенті наприкінці грудня 2019 року. Він пропонує запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання та галузевого саморегулювання.
Теги за темою
Новини України Новини політики Слуга народа ЗМІ Facebook Інтернет Законодавство Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader