США вирішили вийти з Договору про відкрите небо
США вирішили вийти з Договору про відкрите небо

США вирішили вийти з Договору про відкрите небо

Президент США Дональд Трамп оголосив, що країна вийде з Договору про відкрите небо, але з можливістю його поновлення. Про це пише CNN з посиланням на власні джерела в Білому домі.

За словами Дональда Трампа, таке рішення було прийнято, оскільки Росія не дотримувалася договору. Він також заявив, що є дуже хороший шанс досягти нових угод або повернутися до старих.

У Вашингтоні раніше заявляли, що Москва порушила договір, відкликавши дозвіл на проліт американо-канадської місії у вересні 2019 року. Росія відкинула ці звинувачення і вказала на порушення з боку США.

Також в американській адміністрації стверджують, що Росія втручалася в американські моніторингові польоти, використовуючи свої місії для збору розвідданих в США.

Нагадаємо, що Договір про відкрите небо був підписаний в 1992 році і став одним із заходів по зміцненню довіри в Європі після холодної війни. Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройних силах та заходах один одного. Договір підписали 34 держави.

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader