Розстріл АТОвців на ставку: суд обрав запобіжний захід житомирському стрілку
Розстріл АТОвців на ставку: суд обрав запобіжний захід житомирському стрілку

Розстріл АТОвців на ставку: суд обрав запобіжний захід житомирському стрілку

У Корольовському суді Житомира обрали запобіжний захід підозрюваному в розстрілі колишніх АТОвців, яке сталося на ставку поблизу села Новоселиця Попільнянського району.

Про це повідомила з місця подій повідомила кореспондентка ТСН Олена Кузнєцова.

Запобіжний захід - тримання під вартою до 20 липня без визначення розміру застави. 

Слід зауважити, що захист просив для підозрюваного цілодобовогодомашнього арешту, бо він має інвалідність, а також не втікав з місця розстрілу. Прокурор і слідчий наполягали на триманні під вартою термімном на 60 діб без внесення застави. 

Слід зауважити, що під час засідання підозрюваний був у бронежилеті та шоломі.  У залі суду родичів ні збоку підозрюваного, ні з боку постраждалих не перебувало.

Відео Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві колишніх АТОвців

У Корольовському суді Житомира обрали запобіжний захід підозрюваному в розстрілі колишніх АТОвців, яке сталося на ставку поблизу села Новоселиця Попільнянського району. Запобіжний захід - тримання під вартою до 20 липня.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві колишніх АТОвців

Підозрюваному перед показати дали слово. "Їх було вісім осіб, а я був сам. Тим паче вночі. Я не переховувався. Я повідомив органи, я сидів і чекав. Приїхали органи, я підійшов, поклав рушницю на капот і все. Я міг не повідомляти, а спокійно сховатися. А я цього не зробив, бо я чесна людина", - сказав власник ставка.

Самі ж покази він давав під час засідання у закритому режимі. Про це клопотала сторона захисту. Суддя рішення задовольнив. 

У будівлі суду перебувало близько пів сотні правоохоронців. Біля приміщення - нацгвардійці та поліція. 

Нагадаємо, орендатор місцевого ставка поблизу села Новоселиця Попільнянського району у Житомирській області розстріляв сімох гостей, які приїхали до нього на відпочинок і риболовлю. Відомо, що загиблі приїхали туди на риболовлю з Києва. Стрільця затримали. Одному з гостей вдалося вижити, він втік від стрільця. Правоохоронці оголосили орендарю ставка про підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб. 

Серед причин кривавого розстрілу називають кілька версій:

  • "розбірки" через вимагання "данини" за користування ставком: брат підозрюваного каже, що копи вимагали хабар за користування ставком 
  • побутовий конфлікт на тлі вживання алкоголю: дружина підозрюваного каже, що її чоловік має запальну вдачу
  • конфлікт через ідеологічні розбіжності: ніби-то власник ставка був прихильником Росії
  • сварка через військову службу: сварка виникла, бо чоловіки воювали, а підозрюваний не пустив дітей до армії
Джерело матеріала
loader
loader