Зґвалтування поліцейськими дівчини у Кагарлику: всі подробиці резонансної справи
Зґвалтування поліцейськими дівчини у Кагарлику: всі подробиці резонансної справи

Зґвалтування поліцейськими дівчини у Кагарлику: всі подробиці резонансної справи

У понеділок, 25 травня, у місті Кагарлик Київської області за підозрою в зґвалтуванні та тортурах затримали двох правоохоронців. У ніч проти неділі до лікарні медики доправили жінку, яка повідомила, що її катували у відділку і вказала на конкретних поліцейських. Справу розслідують у Державному бюро розслідувань.

З чого все почалося

24 травня до місцевої лікарні звернулася дівчина, 1994 року народження, із повідомленням про побиття та зґвалтування. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Дівчина стверджує, що до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка внутрішньою безпекою підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування  жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна.

Підозрюваних у скоєнні злочину одразу звільнили з поліції, їхнє керівництво відсторонили від роботи, підрозділ - розформували, а весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції тепер змушений пройти переатестацію.

Що каже місцева влада

Місцева влада міста Кагарлик Київської області дізналася про інцидент зі ЗМІ і не готові коментувати ситуацію з розформуванням через це Кагарлицького відділу поліції. Про це ТСН.ua телефоном повідомив міський голова міста Олександр Панюта.

Я дізнався про це зі ЗМІ. Щойно спілкувався з головою Кагарлицької районної державної адміністрації і він також, як і ви, дізнався про це з новин. Більше нічого не коментуватиму
Мер Кагарлика Олександр Панюта

Позиція ДБР

Своєю чергою у Державному бюро розслідувань 25 травня повідомили, що попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик дівчину як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носа.

У ДБР додали, що правоохоронців затримали і ведеться розслідування здійснюється за фактами зґвалтування, катування та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися.

За попередньою інформацією, один із оперуповноважених працівників поліції спільно з керівником сектору цього відділення із застосуванням тортур спричинив ушкодження жінки та зґвалтував її
Слідчий центрального апарату ДБР Артем Марченко в коментарі ТСН

У ДБР проситимуть тримати підозрюваних під вартою без альтернативи застави. 25 травня їм мають оголосити підозру.

Подробиці про поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні та тортурах

Затриманими за підозрою у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику в приміщенні відділення поліції виявилися оперуповноважений 1991 року народження та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу. Про це повідомляє Dетектив-Info з посиланням на поінформоване джерело.

Зазначається, що 35-річний начальник сектору кримінальної поліції має звання капітана поліції та є уродженцем Західної України.

"Капітан поліції є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту", - повідомляє видання.

Dетектив-Info також стало відомо, що на сторінці поліції Маріуполя, де він раніше працював, йому присвячений один з матеріалів, в якому розповідається, що стати правоохоронцем чоловік мріяв з дитинства: "Вдягнути поліцейський кітель чоловік мріяв ще з дитинства, а в 9 класі він вже твердо вирішив пов’язати своє майбутнє зі служінням Батьківщині".

Реакція Нацполіції

Керівництво Кагарлицьким відділенням поліції після відсторонення керівників підрозділу через встановлення факту причетності двох правоохоронців до побиття та зґвалтування дівчини, доручено працівникам обласного главку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

За наказом начальника Головного управління Національної поліції у Київській області до Кагарлика відряджені представники обласного управління поліції, які здійснюватимуть керівництво місцевим відділом. Це – співробітники управління карного розшуку, слідчого управління та управління превентивної діяльності на чолі із помічником начальника ГУНП Дмитром Литвином, який виконуватиме обов’язки начальника місцевої поліції. Їхнє завдання – організація роботи та забезпечення належної правоохоронної діяльності в регіоні.
Відділ комунікації поліції Київської області

У коментарі ТСН.ua у відділі комунікації поліції також зазначили, що Дмитро Литвин та співробітники обласного управління поліції вже відбули до Кагарлика для виконання своїх обов’язків.

Працівники обласного главку наразі мали вже прибути до Кагарлицького відділення поліції. Вони пробудуть там протягом усього терміну, поки відновиться особовий склад.
Відділ комунікації поліції Київської області

Подробиці з лікарні, куди звернулася постраждала

Дівчина, яка напередодні повідомила про зґвалтування у відділку поліції у Кагарлику, спочатку була доправлена до лікарні, а згодом - до Обухівського райвідділку поліції. Про це ТСН розповіли у місцевій лікарні.

Вчора був факт звернення громадянки Київської області до нашої лікарні. Вона була доправлена бригадою екстреної медичної допомоги Кагарлицького району. У нас було зафіксовано факт звернення, вона була оглянута гінекологом. Ми зв'язалися з відділом поліції Київської області – вони надіслали нам бригаду чергову зі слідчим. Вони поспілкувалися з потерпілою, а далі була направлена в Обухівський райвідділ поліції.
Лікарка Юлія Боблій
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader