Справа Майдану: суд заочно арештував міністра оборони часів Януковича
Справа Майдану: суд заочно арештував міністра оборони часів Януковича

Справа Майдану: суд заочно арештував міністра оборони часів Януковича

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про заочний арешт міністра оборони часів президента-втікача Януковича Павла Лебедєва. Слухання відбулися у справі про розстріли під час Євромайдану.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За клопотанням прокурора Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд м. Києва 25 травня 2020 року обрав колишньому Міністру оборони України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 по 20 лютого 2014 року у центральній частині міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення дозволяє стороні обвинувачення розпочати процедуру екстрадиції Лебедєва. Також прокурори планують звернутися до суду із проханням застосувати спеціальну процедуру досудового розслідування.

Нагадаємо, Павло Лебедєв був міністром оборони України з грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року. Після втечі Януковича він поїхав до Криму, не чекаючи, коли оголосять про його відставку. За останніми даними, він продовжує там проживати та активно веде бізнес, про що неодноразово робили розслідування російські ЗМІ.

Відео Річниця розстрілів на Майдані: про найкривавіший день Революції гідності

В пам'ять про Героїв Небесної сотні. Україна вшановує загиблих учасників Революції гідності. 20 лютого 2014 року у столиці на Інститутській силовики розстрілювали учасників мирного протесту. Полеглих назвали Небесною Сотнею. Цей день став однією з найкривавіших сторінок новітньої історії України.    

Річниця розстрілів на Майдані: про найкривавіший день Революції гідності
Джерело матеріала
loader
loader