Зґвалтування дівчини у Кагарлику: все, що відомо про підозрюваних поліцейських
Зґвалтування дівчини у Кагарлику: все, що відомо про підозрюваних поліцейських

Зґвалтування дівчини у Кагарлику: все, що відомо про підозрюваних поліцейських

У зґвалтуванні дівчини у Кагарлику Київської області підозрюють оперуповноваженого Сергія Суліму та керівника сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення Миколу Кузіва.

У вівторок, 26 травня, Голосіївський суд Києва відправив їх на 60 днів до СІЗО без права на внесення застави.

Що відомо про поліцейських

Затриманими за підозрою у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику в приміщенні відділення поліції виявилися оперуповноважений Сергій Суліма 1991 року народження та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

Зазначається, що 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Обухівського відділу має звання капітана поліції та є уродженцем Західної України.

"Капітан поліції є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту", - повідомляє Dетектив-Info.

На сторінці поліції Маріуполя, де він раніше працював, йому присвячений один з матеріалів, в якому розповідається, що стати правоохоронцем чоловік мріяв з дитинства. "Вдягнути поліцейський кітель чоловік мріяв ще з дитинства, а в 9 класі він вже твердо вирішив пов’язати своє майбутнє зі служінням Батьківщині".

Один із підозрюваних поліцейських майже рік тому одружився. Відповідні світлини про урочисту подію він розмістив на своїй сторінці у Facebook, під якими вже зібралася низка "хейтерських" коментарів.

Зокрема, після появи 25 травня у ЗМІ інформації про причетність оперативника та керівника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції до катування та зґвалтування дівчини, користувачі Facebook почали під фото з весілля поліцейського писати наступного змісту коментарі: "Вбивця!", "Зі своєю дружиною такого не зробив би... Може, в зоні прийде розум", "Рідкісна тварина", "Кат".

Микола Кузів та Сергій Сулима поліцейські, які згвалтували дівчину у Кагарлику
Facebook/Антон Геращенко

"Люди просто приїхали заробляти нечесні гроші, а не захищати нас"

Місцевий житель Кагарлика розповів ТСН.ua, що це не перший випадок правопорушень з боку місцевих правоохоронців.

"Я думаю що ні для кого не є секретом і мешканці нашого міста та району, які стикалися з бездіяльністю та безкарністю наших правоохоронних органів знають, як вони працюють. На жаль, за останні п’ять років в нашому районі змінилось шість начальників відділу поліції, жоден з цих людей не був місцевим жителем, ці люди просто приїхали заробляти нечесні гроші, а не захищати нас. Я знаю, в нас в місті є хороші та відповідальні працівники поліції, які справно робили свою роботу, завдяки яким було порушено багато кримінальних справ проти злочинців, але ці провадження були закриті їхнім керівництвом", - говорить чоловік.

Він також наголошує, що вже колишнє керівництво місцевої поліції вимагало зі своїх співробітників кошти навіть за заправку автомобілів, тому працювати туди особливо ніхто і не хотів йти. Тому у відділенні працювало багато не місцевих поліцейських і ті, які причетні до зґвалтування також не місцеві.

Чоловік додає, що люди вже наразі бояться звертатися до місцевої поліції та навіть самі неодноразово влаштовували чергування, оскільки криміногенна ситуація у місті дуже несприятлива. Так, кілька років тому, у Кагарлику невідомі напали на місцевого бізнесмена та вимагали у нього гроші. Чоловіка з його дружиною тоді катували у них вдома розжареною праскою, їх били і різали. Однак, за словами співрозмовника ТСН.ua, поліція дочекалася поки люди усе забули, і не знайшла кривдників або не захотіла знайти. Інший випадок стався нещодавно з місцевим фермером. За словами місцевого мешканця, сина фермера взяли у заручники та вимагали у нього 40 тисяч доларів, а поліція на це жодним чином ніяк не реагувала.

Чоловік також сказав, що у місті є багато людей, які у разі несправедливого слідства готові прийти під стіни місцевої поліції, але є і багато людей, які бояться місцевих правоохоронців.

Що каже дружина одного з підозрюваних поліцейських

Дружина одного з поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні 25-річної дівчини у Кагарлику, вважає, що її чоловік ні в чому не винен, а вона начебто бачила усе, що відбувалося у відділенні, на власні очі.

Про це вона пише у коментарях під дописом про їхнє весілля на сторінці свого чоловіка у Facebook, яку напередодні "захейтили".

Жінка, відповідаючи на коментарі людей, пише, що її чоловік найкращий і "такого не робив", а вона нібито "бачила все на власні очі" і зґвалтовану дівчину також.

Я знаю правду... Я бачила дівчину власними очима. Якщо було б це правда, я б не захищала чоловіка. Я розголошувати нічого не буду... Знаю точно і бачила тих людей, які вони! Я буду стояти на своєму. Якщо б це все було так, не сміла б захищати свою родину, а тим більше чоловіка, який такого не робив!!!
Дружина підозрюваного поліцейського

На запитання, як вона могла вийти заміж за такого чоловіка, дівчина відповіла: "Найкращий чоловік! І не лізьте в мою родину!!!! Вважаю так і буду вважати тому, що, повторюю, бачила все власними очима, тому і буду за свого чоловіка стояти горою!", - відповіла у коментарі дівчина.

Як поводилися підозрювані поліцейські на суді

Поліцейським по черзі обирали запобіжні заходи. Обидва засідання відбувалися у закритому режимі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Першому обирали запобіжний захід 29-річному оперуповноваженому Сергію Сулімі. Його обвинувачують у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб. Прокуратура просила про два місяці арешту. Суд підтримав це клопотання. Відправив його під варту до 22 липня без права на заставу.

Сам підозрюваний взагалі не спілкувався з журналістами і ніяк не реагував на жодні запитання журналістів. Ховав обличчя і мовчав. А його адвокат не прояснив, що ж сталося тієї ночі.

Одразу після цього засідання обирали запобіжний захід співучаснику - 35-річному Миколі Кузіву, керівнику сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення. Йому закидають одразу кілька статей. Це перевищення службових повноважень та співучасть у зґвалтуванні групою осіб. Суд обрав йому також два місяці арешту без права на заставу.

Своєї провини чоловік не визнає. Про це повідомив його адвокат Дмитро Матюшенко. Сам підозрюваний також не спілкувався з журналістами, лише ховав своє обличчя за папірцями.

"Провину не визнає, тому що всі ці обставини є надуманими. Свідком цих подій ніхто не був. Справа заведена лише на підставі заяви самої потерпілої. Я не можу розповідати всі обставини", - сказав адвокат.

За словами слідчих, у відділку копи всіляко знущалися з жінки. Але попри те, що у подвір'ї Кагарлицького відділку поліції знайшли скривавлений протигаз, поки що в обвинуваченні статті про катування немає.

Ще один потерпілий

У справі зґвалтування 25-річної жінки поліцейськими у Кагарлику правоохоронці знайшли ще одного потерпілого, якого катували у відділі того ж дня. Про це пише Цензор.НЕТ з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, йдеться про чоловіка до якого незаконно проникли в житло, вилучили майно, доставили у відділення та застосовували тортури, вимагаючи зізнатися в скоєнні злочину.

З ним, нібито, вже проведенні слідчі дії.

Джерело матеріала
loader
loader