Україна пройшла пік епідемії коронавірусу Covid-19, - НАНУ
Україна пройшла пік епідемії коронавірусу Covid-19, - НАНУ

Україна пройшла пік епідемії коронавірусу Covid-19, - НАНУ

За оцінками Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу в Україні, пік епідемії Covid-19 вже пройшов. Про це повідомили під час прес-конференції у НАН України.

За оцінками науковців, пік захворюваності припав на перший тиждень травня, коли щодня фіксувалось близько 500 нових випадків інфікування Covid-19.

"Пік наразі вже подолано, хоча схил (кривої нових випадків захворювання - ред.) досить пологий і ми виходимо на зменшення кількості захворілих за день", — заявив віце-президент НАН України Анатолій Загородній.

Також у НАНУ заявили, що фазу плато, яка тривала у перші два тижні травня, також пройдено. Після цього вже з 10 травня розпочалось затухання епідемії за більш оптимістичним сценарієм.

Згідно з оптимістичним прогнозом НАНУ, до 25 червня кількість інфікованих в Україні може перевищити 29 тис, а кількість летальних випадків наблизиться до однієї тисячі.

Нагадаємо, що за даними МОЗ, в Україні станом на ранок 28 травня зафіксовано 22 282 випадки зараження коронавірусом, з них 669 з летальним результатом.

Теги за темою
Коронавірус пандемія Коронавірус в Україні
Джерело матеріала
loader
loader