Бій під вікнами: місцеві в Броварах розповіли деталі ранкової перестрілки
Бій під вікнами: місцеві в Броварах розповіли деталі ранкової перестрілки

Бій під вікнами: місцеві в Броварах розповіли деталі ранкової перестрілки

У Броварах сотня озброєних чоловіків улаштувала стрілянину просто посеред спального району, місцеві розповіли про пережите журналістам ТСН.

На зафіксованому відео свідками перестрілка виглядає як військова операція: молодики озброєні пістолетами, рушницями та автоматами. Діють злагоджено, а старший віддає команди про наступ, та відхід. Бій переміщується з проїзної частини до двору. Противники використовують дерева та будинки, як захист. 

Місцеві фільмують перестрілку з балконів. Просто під час зйомки отримує поранення один з чоловіків. Канонада почалась о 7 ранку. Дехто не одразу й зрозумів, що під вікнами - стріляють. «Я подумала, що то сміття забирають із бака, я чую пух-пух і скло сиплеться. Я злякалася, думала що щось у будинку рветься, думаю може з газом непорядки», - каже одна з жінок.  

Інтенсивний вогонь виникав лише моментами, а загалом стрілкотня тривала 20 хвилин, кажуть місцеві. За цей час довелося добряче натерпітись страху. Сергій прокинувся від перестрілки, але її не фільмував і це можливо врятувало йому життя. Одна з куль - влучила у вікно квартири. «Повністю пробила стійку вікна і пробила трьохшарове скло. Дуже пощастило, що було саме три, а не два, якщо було б два, думаю воно б потім зрикошетило в мене», - каже Сергій.  

Біля цих будинків знаходяться декілька зупинок. Саме звідси починають свій маршрут автобуси, що їдуть на Київ. Цей рейс й не поділили перевізники.

Війна за пасажирів між перевізниками триває давно, кажуть місцеві. А кілька днів тому ситуація суттєво напружилась. Біля зупинок з’явились молодики і почали направляти людей в конкретні маршрутки. «Вчора тут було десь до 20 бусів, вони дуже сильно сперечалися», - розповідає місцева.

«Тут четверо діб стояли «тітушки», ми з дитиною заїхали три дня тому, тут стояли машини, в нас такого ще ніколи не було», - каже одна з пасажирок.

Правоохоронці уже затримали два десятки учасників стрілянини. Трьох чоловіків з вогнепальними пораненнями виявили в лікарні. Нині ж ввели план “перехоплення”, аби знайти решту учасників розбірки. Їх, за даними свідків, було близько сотні.

Джерело матеріала
loader
loader