На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео
На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео

На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео

У Краматорську 29 травня попрощалися з загиблим командиром першої окремої Сіверської танкової бригади Юрієм Межаковим. Похорон полковника Юрія Межакова відбудеться на Черкащині в рідному містечку Шполи.

Віддати шану офіцеру прийшли його бойові побратими, командування Об'єднаних сил та мешканці міста. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

За словами його побратимів, Межаков був справжнім лідером, а також веселою та чуйною людиною.

Все своє життя він присвятив служінню Батьківщині, був справжнім офіцером. Він був душею бригади з того моменту, відколи прибув до військової частини. Його справу ми продовжимо,
– згадують військові.

Прощання з Юрієм Межаковим у Краматорську: дивіться відео

 

У Краматорську попрощались з Юрієм Межаковим / Фото штабу ООС

На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 1 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 2 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 3 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 4 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 5 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 6 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 7 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 8 На Донбасі попрощались із загиблим командиром танкістів Юрієм Межаковим: фото, відео - Фото 9

 

Що відомо про загибель Юрія Межакова

  • У районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі 28 травня раптово зупинилося серце командира 1-ої окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Юрія Межакова. 
  • Причини смерті офіцера не уточнили, але відомо, що це сталося у зоні проведення Операції об'єднаних сил.
  • Указом президента Зеленського полковника Межакова нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня, посмертно. 

Редакція 24 каналу також розділяє втрату разом з рідними та побратимами Юрія Межакова.

Що відомо про Юрія Межакова? Він був командиром 1 окремої танкової Сіверської бригади упродовж 2019 – 2020 років. Бригада брала участь у боях за Луганський і Донецький аеропорти, під Дебальцевим і Пісками.

У військового залишилися дружина Альона й діти – Максим і Валерія. Сім'я командира живе у військовому селищі Гончарівському Чернігівської області.

Теги за темою
Новини України Збройні сили України Війна на Донбасі ООС Жертви Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader