"Слуги народу" на засіданні фракції обговорять можливість відставки Авакова
"Слуги народу" на засіданні фракції обговорять можливість відставки Авакова

"Слуги народу" на засіданні фракції обговорять можливість відставки Авакова

Фракція "Слуга народу" планує на засіданні 1 червня обговорити ймовірність відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Проаналізувавши перебіг розслідування нещодавніх резонансних справ, парламентарі оцінять, чи ефективно працює Нацполіція і МВС.

"Слуги народу" говоритимуть про відставку Авакова

Наразі позиція фракції щодо нього не сформована, заявив депутат "Слуги народу" Денис Монастирський в ефірі телеканалу "Еспресо".

Ми на фракції ще не обговорювали, в нас засідання відбудеться у понеділок ввечері (1 червня – 24 канал), одразу після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати,
– зазначив нардеп.

За його словами, головним при оцінюванні МВС, зокрема і очільника відомства Арсена Авакова, буде аналіз того, як швидко міністерство сприяло у розслідуванні двох нещодавніх резонансних справ. Мова йде про побиття і зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції, а також масову стрілянину у Броварах.

"Я прихильник того, що в цих випадках треба і причини, які призвели до цих випадків, і реакції відповідних органів на цю ситуацію", – пояснив Монастирський.

Та додав, що потрібно врахувати такі чинники:

  • чи були факти приховування доказів за цими справами;
  • яким було сприяння та як швидко йде розслідування.

На його думку, це буде ключовим при оцінюванні як керівництва Національної поліції, так і профільного міністерства.

До слова, журналісти та активісти вимагають відставки очільника МВС Арсена Авакова у зв’язку зі зґвалтування у Кагарлику та стріляниною у Броварах.

Зверніть увагу! Представники фракції "Голос" на погоджувальній раді у понеділок, 1 червня, вимагатимуть від Авакова звіту щодо злочинів, здійснених правоохоронцями. Нардепи мають намір збирати підписи за відставку міністра.

Зґвалтування у Кагарлику: головне

  • Вранці 25 травня стало відомо, що співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції (Київська область) за підозрою у зґвалтуванні.
  • Раніше до лікарні звернулася жінка, яка заявила про побиття та зґвалтування правоохоронцями.
  • Виявилося, що 23 травня її викликали в поліції на допит. Там правоохоронці прикували її наручниками, стріляли над головою з вогнепальної зброї, а після цього зґвалтували.
  • Двох поліцейських затримали. Це 35-літній начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх одразу ж звільнили. Все відділення Кагарлицької поліції, де вони працювали, розформували.

Стрілянина у Броварах: все, що відомо

  • Інцидент трапився вранці 29 травня 2020 року у місті Бровари, що на Київщині. У стрілянині взяли участь приблизно 100 людей, які займаються пасажирськими перевезеннями. 
  • Поліція затримала 20 учасників інциденту. Відомо про щонайменше 3 поранених.
  • За фактом хуліганства відкрили кримінальне провадження. За інформацією правоохоронців, деякі учасники стрілянини прибули з інших регіонів України.
 
Теги за темою
Новини України Новини політики Слуга народа розслідування Арсен Аваков Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader