Київ залило дощем: комунальники відкачують воду з вулиць мотопомпами
Київ залило дощем: комунальники відкачують воду з вулиць мотопомпами

Київ залило дощем: комунальники відкачують воду з вулиць мотопомпами

У Києві через сильну зливу у суботу, 30 травня, виникли локальні підтоплення.

Про це повідомили у пресслужбі комунальної корпорації "Київавтодор".

"З ночі гідрослужби працюють в посиленому режимі: підтоплення оперативно ліквідовують. Гідрослужба використовує мотопомпи, насосні станції. Напередодні очищали зливостоки гідромоніторами", - йдеться у повідомленні.

За даними комунальників, зокрема, підтоплення зафіксували на Броварському проспекті поблизу станції метро "Чернігівська", а також на вулиці Пестеля, де значно піднявся рівень річки Либідь, у яку потрапляє вода зі зливостоків.

"Зливи прогнозують сьогодні впродовж доби. Тому гідрослужба працюватиме в посиленому режимі. Для ліквідації наслідків негоди маємо 72 одиниці спецтранспорту і спецзасобів", - додали в "Київавтодорі".

Річка Либідь після інтенсивного дощу. Саме вона приймає дощову воду зі значної території Солом’янського, Шевченківського, Печерського, Голосіївського районів. Під час інтенсивних опадів об’єм води у річці збільшується більш як на 300%. Якщо ж гирло річки переповнюється - вода втікає в зливостоки в зворотньому напрямку. Нагадуємо, в усіх районах столиці гідрослужба корпорації працює у посиленому режимі. У разі виявлення місць підтоплень звертайтеся до цілодобової диспетчерської КК «Київавтодор» за тел.: 284-74-19.

Опубликовано Комунальна корпорація "Київавтодор" Суббота, 30 мая 2020 г.

Нагадаємо, що останніми днями Україна страждає від наслідків злив та сильних поривів вітру. Так, в Одеській області через рясні опади деякі вулиці перетворилися на справжні річки - потоки води хлинули через ліс і затопили селище.

Джерело матеріала
loader
loader