Маск після успіху Crew Dragon різко відповів на принизливий жарт голови "Роскосмосу"
Маск після успіху Crew Dragon різко відповів на принизливий жарт голови "Роскосмосу"

Маск після успіху Crew Dragon різко відповів на принизливий жарт голови "Роскосмосу"

Комерційний космічний корабель компанії SpaceX – Crew Dragon успішно відправили у космос 30 травня. Засновник компанії SpaceX Ілон Маск пригадав, як глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін у 2014 році недоречно пожартував про запуск американців у космос.

Тоді Рогозін запропонував американцям стрибати в космос на батутах. Після успішного запуску Crew Dragon Маск згадав цей "жарт" і заявив, що батут таки працює. Про це засновник компанії SpaceX сказав на пресконференції після запуску, передає 24 канал.

Після відповіді "Роскосмосу" Маск одразу вибачився і додав, що це "внутрішній жарт".

Недоречний жарт Рогозіна: що цьому передувало

Рогозін висловив свій недоречний жарт після того, як США ввели проти Росії санкції у відповідь на анексію Криму. Росія у відповідь заявила, що може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС, а для потрапляння на станцію Рогозін порадив США скористатися батутом.

Проаналізувавши санкції проти нашого космопрому, пропоную США доставляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батуту,
– написав він.

Чому запуск Crew Dragon є важливим

  • У США з другої спроби відбувся запуск на орбіту ракети компанії SpaceX – Crew Dragon з двома астронавтами на борту. Корабель має зістикуватися з МКС.
  • З моменту закриття програми Space Shuttle у 2011 році США були змушені користуватися сторонніми послугами для своїх космічних місій.
  • NASA купувало місця на російських кораблях "Союз", щоб доставляти своїх астронавтів на МКС. США були змушені платили за відправку одного астронавта "Роскосмосу" 90 мільйонів доларів.
  • Політ на кораблі SpaceX обійшовся NASA чи не удвічі дешевше – у 50 мільйонів доларів.
Теги за темою
Росія США Космос Ілон Маск NASA Техно Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader