Аваков не прийшов на засідання профільного комітету Ради, – депутатка
Аваков не прийшов на засідання профільного комітету Ради, – депутатка

Аваков не прийшов на засідання профільного комітету Ради, – депутатка

Очільник МВС України Арсен Аваков не прийшов на засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Парламентарі збиралися, щоб обговорити розслідування поліцією резонансних справ, зокрема зґвалтування правоохоронцями жінки у Кагарлицькому відділі поліції та стрілянину у Броварах.

Про відсутність міністра Авакова на засіданні комітету повідомила у фейсбуці народна депутатка від партії "Голос" Олександра Устінова.

Аваков на закритий комітет по діяльності Авакова не прийшов,
– зазначила Устінова.

Глава комітету Денис Монастирський заявив, що доля глави МВС Авакова на комітеті не обговорювалася, повідомили у телеграм-каналі Pavlovsky News.

До слова, раніше позачергове закрите засідання комітету Ради з питань правоохоронної діяльності запланували, аби обговорити ситуацію в Кагарлицькому відділі поліції в ніч на 24 травня 2020 року та масову стрілянину у Броварах 29 травня.

Що цьому передувало

  • Журналісти, активісти та політики вимагають відставки очільника МВС Арсена Авакова у зв’язку зі зґвалтування у Кагарлику та стріляниною у Броварах.
  • Депутати з фракції "Голос" на погоджувальній раді 1 червня планують вимагати від міністра внутрішніх справ звіту щодо злочинів, здійснених правоохоронцями. Парламентарі також почнуть збирати підписи за відставку глави МВС.
  • Фракція "Слуга народу" хоче заслухати доповідь Арсена Авакова під час години запитань до уряду 5 червня.

Зґвалтування у Кагарлику: основне

  • Вранці 25 травня співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції(Київська область) за підозрою у зґвалтуванні.
  • Раніше до лікарні звернулася жінка, яка заявила про побиття та зґвалтування правоохоронцями.
  • Виявилося, що 23 травня її викликали в поліції на допит. Там правоохоронці прикували її наручниками, стріляли над головою з вогнепальної зброї, а після цього зґвалтували.
  • Двох поліцейських затримали. Це 35-літній начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх одразу ж звільнили. Все відділення Кагарлицької поліції, де вони працювали, розформували.

Стрілянина у Броварах: коротко

  • Інцидент трапився вранці 29 травня 2020 року в місті Бровари,що на Київщині. У стрілянині взяли участь приблизно 100 людей, які займаються пасажирськими перевезеннями. 
  • Поліція затримала 20 учасників інциденту. Відомо про щонайменше 3 поранених.
  • За фактом хуліганства відкрили кримінальне провадження. За інформацією правоохоронців, деякі учасники стрілянини приїхали з інших регіонів України.
  • Наразі 20 учасникам інциденту обрали запобіжний захід.
 
Теги за темою
Новини України Верховна Рада поліція Новини політики Арсен Аваков Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader