В ООН піддали критиці розголошення імені і адреси жінки, згвалтованої у Кагарлику
В ООН піддали критиці розголошення імені і адреси жінки, згвалтованої у Кагарлику

В ООН піддали критиці розголошення імені і адреси жінки, згвалтованої у Кагарлику

Моніторингова місія ООН з прав людини засудила розголошення окремими ЗМІ особистих даних жінки, згвалтованої у Кагарлику. Про це повідомляється на Facebook-сторінці місії.

"Після події в Кагарлику, де повідомлялося про сексуальне насильство і тортури щодо жінки і чоловіка, деякі ЗМІ опублікували ім'я, місце проживання і фотографію жертви. Вони також описали її характер і поведінку", - зазначили в організації.

Відповідно до Декларації основних принципів правосуддя щодо жертв злочинів і зловживання владою, публічне повідомлення про сексуальне насильство не повинно покладати додатковий тягар на жертву. Байдужий підхід до таких випадків впливає на благополуччя жертв та їхніх родин, і може мати негативний вплив, стримуючи жертв від повідомлення про таке насильство у майбутньому, зазначають представники місії.

В ООН наголошують, що при висвітленні випадків сексуального насильства всі зацікавлені сторони, включаючи ЗМІ, повинні ставити інтереси жертв на перший план. Це означає запобігати повторній травматизації і стигматизації жертви, уникати відтворення гендерних стереотипів, таких як звинувачення жертви, і публічно поширювати особисті дані людини тільки за її інформованою згодою.

26 травня стало відомо, що суд обрав запобіжний захід поліцейським з Кагарлика, яких підозрюють у згвалтуванні жінки.

Раніше департамент внутрішньої безпеки Нацполіції затримав двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у згвалтуванні. Колишні співробітники поліції Микола Кузів та Сергій Сулима вже поміщені в СІЗО. Начальник поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу, усунення всього його керівництва і начальника Обухівського районного відділу.

Про всі подробиці цієї моторошної історії читайте за посиланням: "В поліції Кагарлика гвалтували і катували людей: Розбираємося в деталі цієї історії".

 

.







Теги за темою
ООН
Джерело матеріала
loader
loader