Розстріляне чергове "перемир'я": бойовики гатять із житлових кварталів, обстріляли зону розведення
Розстріляне чергове "перемир'я": бойовики гатять із житлових кварталів, обстріляли зону розведення

Розстріляне чергове "перемир'я": бойовики гатять із житлових кварталів, обстріляли зону розведення

На Донбасі знову оголосили перемир'я. Українським бійцям стрілятиможна тільки у відповідь і лише у разі серйозної прямої небезпеки.

Разом з цим, російські бойовики не зважають на жодні перемир'я та не припиняють обстрілів, йдеться у сюжеті Мар'яни Бухан у ТСН.19:30. 

Зброю на позиціях бійці розкривають лише, щоб показати журналістам. Нині вона в них не працює, однак до бою у разі чого готова. Наразі ж головна робота військових - спостерігати за бойовиками. 

Під час режиму припинення вогню збройні формування РФ окопуються так, що видно неозброєним оком. Українські військові розповідають, що це "дуже дратує", і перемир'я таке їм не до вподоби.

"Краще побачив ціль, відпрацював, ніж відповідати вогнем в той момент, коли вони по мені стріляють", - зазначає військовий "Бескид".

Стріляти, хоча і кволо, саме по цих позиціях бойовики починають, коли представники ОБСЄ їдуть відпочивати. Українські захисники зауважують, що чують не лише автоматні черги.

"Учора був один прихід (біля Попасної - ред.). Хороший був. Ми не ходили дивитися, бо не підемо туди без саперів. Скоріш за все, 120-та (міна - ред.) прилетіла, бо дуже голосно було", - зазначає військовослужбовець ЗСУ "Ярик".

За словами військових, випустивши міну, бойовики ніби пристрілюються для того, щоб коли перемир'я закінчиться, знати, куди гатити. Однак цього разу окупанти не влучили. 

На позиціях ландшафт такий, що українські бійці не бачать бойовиків, і навпаки. Тому окупанти часто відправляють представників диверсійно-розвідувальної групи. 

"Якщо раз трапилася ДРГ на тому ж місці, треба, на скільки я знаю, чекати тиждень, щоб зайти назад туди", - діляться військові. 

Нові спроби підходу ворожих диверсійно-розвідувальних груп тут чекають днями. І до такого візиту бійці вже підготувались.

"Ось нещодавно нам зробили кілька сюрпризів волонтери, подивимося, випробуємо на них: чи витримають вони ті сюрпризи, чи ні", - зазначив військовослужбовець Збройних сил Віталій.

Зброя, з якою готові українські військові зустріти російські диверсійно-розвідувальні групи, дозволена Мінськими домовленостями.

Відео На фронті знов оголосили перемир'я

Українським бійцям стріляти можна винятково у відповідь і лише у разі серйозної прямої небезпеки! І так триватиме, щонайменше, до кінця тижня. При цьому російські окупанти не звертають уваги на жодні "перемир'я" і далі ведуть обстріли! Трапляється, пересвідчилась Мар'яна Бухан, що навколо позицій українців розриваються важкі, заборонені Мінськими угодами снаряди й міни! Повні випуски дивіться на 1+1 video

На фронті знов оголосили перемир'я

Також про недотримання перемир'я свідчать і обстріли, здійснені бойовиками із житлових кварталів населених пунктів. 

"Зокрема, агресор вів вогонь з північної частини села Новоласпа, звідки випустив 13 мін 82-го калібру. Водночас розмістивши поруч з будинками мирних мешканців Староласпи 152 мм артилерійські системи, ворог здійснив три постріли в бік оборонців Старогнатівки. Таким чином, збройні формування РФ, сховавшись за спинами дітей і жінок, вкотре продемонстрували своє істинне окупаційне обличчя", - зазначають у пресслужбі ООС.

Окрім цього, російські найманці розмістили міномети калібру 82 мм на межі ділянки розведення №3 "Петрівське" та обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Богданівки. 

"Цілком очевидно, що такі підступні дії збройні формування РФ свідомо здійснюють напередодні робочої зустрічі Тристоронньої контактної групи з метою дискредитації Збройних сил України. Об’єднані сили на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали", - додають у пресслужбі ООС.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вчора, 2 червня, сім разів обстрілялипозиції Об'єднаних сил. Один український військовий поранений. 

Джерело матеріала
loader
loader