Дипломат заперечив заяви Ірану про розшифровку самописців зі збитого літака у Франції
Дипломат заперечив заяви Ірану про розшифровку самописців зі збитого літака у Франції

Дипломат заперечив заяви Ірану про розшифровку самописців зі збитого літака у Франції

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран не передавав бортові самописці зі збитого українського літака до Франції. Так раніше повідомляли у ЗМІ.

Як повідомлялося, Іран не віддавав самописці Україні, бо нібито українська влада затримується з відповіддю на пропозицію Ірану по "чорних скриньок".

У коментарі виданню ZN.UA заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заперечив цю інформацію.

Під час зустрічі Єніна у вівторок з послом Ірану в Україні Манучехром Морада, останній заявив, що "оприлюднена в іранських мас-медіа інформація про нібито пробуксовці переговорів через "затримки з боку України" і намір іранської сторони передати самописці для розшифровки до Франції, не відповідає офіційній позиції Тегерана".

Раніше видання Al Arabia повідомило, що Іран відмовився відправляти "чорні скриньки" зі збитого українського літака МАУ до Києва, натомість самописці можуть бути відправлені до Франції.

Нагадаємо, що вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader