Білорусь на частини розривають,– Лукашенко зробив гучні заяви на нараді з новим урядом
Білорусь на частини розривають,– Лукашенко зробив гучні заяви на нараді з новим урядом

Білорусь на частини розривають,– Лукашенко зробив гучні заяви на нараді з новим урядом

Білоруський президент Олександр Лукашенко впевнений, що Білорусь – єдина країна колишнього СРСР, яка не знала горя. Проте зараз країну треба відстояти, адже її "розривають на частини".

"Білорусь – країна, що не знала горя"

Білорусам лише здається, що Україна з війною десь далеко, як і розділена навпіл Молдова. Про це Олександр Лукашенко заявив на нараді після призначення нового уряду, інформує SB.BY.

Ми створили свою країну, в якій можуть жити наші діти. Сьогодні той момент, коли її треба відстояти. Треба захистити. Ви ж бачите, що нас на частини розривають. Єдина пострадянська країна, яка не бачила горя. І деяким білорусам здається, що це далеко Україну зруйнували. Йде війна. Десь далеко Молдова, яку розділили навпіл,
– сказав Лукашенко.

Лукашенко згадав розстріли в Узбекистані

Нагадав глава Білорусі і про немирні способи боротьби з противниками влади. Зокрема, Лукашенко навів приклад придушення путчу у 2005 році в Андижані, що в Узбекистані.

Забули, як колишній президент Карімов придусив путч, розстрілявши тисячі людей. Усі осудили його, а коли він помер – на колінах стояли, плакали. Ми цього не пережили, тому розуміти не хочемо. Дехто. Але ми нагадаємо, 
– наголосив білоруський президент.

Лукашенко відправив у відставку уряд

3 червня 2020 року Лукашенко вирішив розпустити уряд. У своєму зверненні він вказав, що планував змінити міністрів давно, а нові кандидатури підбирали протягом пів року. Вже 4 червня з'явилися нові кадрові призначення, зокрема і голова уряду – Роман Головченко.

Що відомо про вибори президента Білорусі

  • Шості чергові вибори білоруського президента заплановані на 9 серпня 2020 року. Попередні вибори відбулись 11 жовтня 2015 року.
  • Олександр Лукашенко вшосте збирається брати участь у виборах. Наразі в нього тринадцять конкурентів. 
  • Щоб зареєструватися кандидатом у президенти Білорусі, необхідно зібрати 100 тисяч підписів на свою підтримку. Лукашенко запевнив, що його підтримали майже вдвічі більше людей, ніж потрібно.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader