У Львові затримали керівників комунального підприємства за вимагання хабарів
У Львові затримали керівників комунального підприємства за вимагання хабарів

У Львові затримали керівників комунального підприємства за вимагання хабарів

Слідчі Нацполиции Львівській області викрили групу зловмисників, які у Львові систематично займалися вимаганням та хабарництвом. Про це повідомили в прес-службі МВС.

У ході слідства було встановлено, що директор одного з комунальних підприємств Львівської міської ради разом зі своїм заступником та двома керівниками відділів, зловживаючи службовим становищем, налагодили схему системного вимагання та одержання неправомірних вигод від підприємців, які займаються наданням охоронних послуг.

"До своєї протиправної діяльності зловмисники залучили особовий склад підприємства, при цьому договірні відносини між КП і підприємцями не були оформлені належним чином, а оплата за надані послуги проводилася готівкою", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські задокументували факти отримання зловмисниками грошових коштів від семи різних суб'єктів господарювання за надання охоронних послуг, які в подальшому були розподілені між усіма учасниками злочинної групи.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України, незабаром суд обере їм запобіжний захід.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років і конфіскація майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки та інші слідчі дії.

Джерело матеріала
loader
loader